Saturday , February 4 2023

Ministrul Tataru: Aproape 200 din cei 612 pacienti cu COVID aflati la ATI sunt pe ventilatie mecanica

Aproape 200 din cei 612 pacienti cu COVID-19 internati in acest moment la terapie intensiva sunt pe ventilatie mecanica, potrivit ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, care a facut azi un apel la populatie sa fie mai responsabila si sa ia masuri de protectie in fata virusului.

La acest moment, in spitalele din Romania sunt internati 8.303 pacienti, dintre care 612 sunt la Terapie Intensiva. Ministrul Sanatatii a precizat, miercuri, ca 199 din cele 612 persoane de la ATI sunt pe ventilatie mecanica invaziva.

Nelu Tataru a spus miercuri ca in acest moment in Romania sunt 226 de spitale suport COVID, cu 1.050 de paturi de terapie intensiva complet utilate.

“Cele 226 de spitale suport COVID din toata tara au capacitatea de adaptare la numarul de cazuri, dar personalul medical este acelasi de acum 7 luni, care a primit si 200 de cazuri pe zi, care primeste si 3000 de cazuri pe zi. Suntem intr-un moment pe care trebuie sa il gestionam impreuna”, a spus Nelu Tataru, facand apel la populatie sa respecte regulile. “Sistemele medicale inca rezista, dar recomandarea este sa nu le fortam”, a adaugat Tataru.

ziare.com

 

Vezi si

Ministrul Mediului: Trebuie să avem o reglementare specială pentru Via Transilvanica. Va dura câteva luni

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că în câteva luni cel …