Tuesday , April 23 2024

Ministrul Sănătății: S-ar putea ca numărul de paturi ATI COVID din valul al treilea, 1.612, să nu fie suficient acum

Valul patru al pandemiei de COVID-19 are o tendinţă “mult mai abruptă, mai bruscă, mai brutală” decât celelalte valuri ale pandemiei, spune ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila. El a afirmat că, în aceste condiții, este posibil ca numărul maxim de paturi ATI COVID din valul al treilea, 1.612, să nu fie suficient acum. În spitalele din România sunt operaționale acum 1.131 de paturi ATI pentru pacienții cu COVID, din care marți erau libere, la nivel național, doar 16.

“Şi atunci s-ar putea ca numărul acela maxim de paturi ATI pe care l-am atins într-un val anterior – de 1.612, dacă nu mă înşel – să nu fie îndeajuns. Important este ca zilnic să găsim soluţii şi acest număr de paturi ATI să crească”, a spus marți, la Antena 3, ministrul Cseke Attila, citat de Agerpres.
Potrivit informațiilor transmise marți după-amiază de Grupul de Comunicare Strategică, în data de 21 septembrie, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.131 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 990 de paturi ATI erau ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național erau libere marți 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19.

Vezi si

Iohannis, despre decizia candidaturilor separate PNL și PSD la București: Cert nu este un mare succes al coaliției

Președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Coreea de Sud, a declarat că decizia coaliției …