Tuesday , August 3 2021

Ministrul Mediului: Holzindustrie a lucrat cu firme fantoma care au taiat copaci ilegal

copaci taiati

Firma austriaca Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare procesator si exportator de lemn din Romania, a lucrat cu firme fantoma care au taiat paduri ilegal si a cumparat ilegal de la acestea materie prima, a declarat la EuropaFM ministrul mediului, Gratiela Gavrilescu.
Conform Gratielei Gavrilescu in urma controalelor s-a ajuns la concluzia ca a fost taiata masa lemnoasa ilegal care “a fost introdusa in firmele respective – s-a constatat fantoma – pentru ca multe s-au si inchis, deci evaziune fiscala mare, ca masa lemnoasa respectiva a fost dusa la export”.
Ministrul mediului a spus si ca au fost sesizate institutiile statului pentru ca exista “suspiciuni ca masa lemnoasa a fost cumparata, dar nu in mod legal”.
Gavrilescu a spus ca la fabrica de la Reci (judetul Covasna) s-a facut un singur control, cel al garzii nationale pentru Protectia mediului.
Ea a adaugat ca a “dat dispozitie comisarului general de mediu sa mearga inapoi la fabrica si sa vada daca a intrat in legalitate (…) am chemat si directia de control a ministerului sa mearga, si sa vada care este adevarul, pentru ca ultima informatie care mi-a venit este ca inclusiv autorizatia de construire a acestei fabrici nu exista”.
HotNews

Vezi si

Spotmedia: În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie

Anul trecut, de Ziua Națională, România se afla în mijlocul valului doi de epidemie, dar …