Saturday , October 23 2021

Ministrul Mediului, despre incidentul de la Suceava: Lucrurile au ajuns mult prea departe! Dacă o parte dintre agresori sunt silvicultori, ei trebuie să fie excluși imediat din această breaslă

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat că Garda Forestieră Suceava a pornit un control în ocolul silvic în care doi jurnaliști și un activist de mediu au fost bătuți de aproximativ 20 de persoane. Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile, a explicat ministrul Mediului.

Declarația ministrului Tánczos Barna a apărut în urma atacului împotriva activistului Tiberiu Bosutar și a jurnaliștilor care îl însoțeau, petrecut joi într-o pădure din comuna Coșna, județul Suceava.

„M-am întâlnit cu Tiberiu Bosutar acum câteva săptămâni, la minister, am discutat despre importanța muncii pe care o depune alături de toți ceilalți activiști de mediu și avertizori de integritate. Avem aproape 1 milion de interogări în aplicația Inspectorul Pădurii iar cetățenii, atunci când verifică transporturi și reclamă nereguli, ne sprijină direct în lupta cu hoții de lemne”, a spus ministrul Tánczos Barna.

Ministrul Mediului a mai spus că a solicitat structurilor din sistemul silvic și de mediu să coopereze cu autoritățile și că Garda Forestieră Suceava a pornit un control în zonă.

Lucrurile au ajuns însă mult prea departe! Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile, care pun în pericol integritatea și chiar viața celor care apără pădurea. Condamn orice agresiune de acest fel și îmi doresc ca toți autorii acestor fapte împotriva activistului Tiberiu Boșutar și a jurnaliștilor care îl însoțeau să fie identificați și să suporte consecințele legale maxime. Iar dacă se va confirma că o parte dintre agresori sunt personal silvic, ei trebuie să fie excluși imediat din această breaslă. Le cer tuturor structurilor din sistemul silvic și de mediu să ofere cooperare totală organele de anchetă penală și să ofere întreg sprijinul pentru identificarea și sancționarea vinovaților. Garda Forestieră Suceava a pornit deja un control în acea zonă, iar orice abatere de la legislația silvică identificată va fi drastic sancționată”, a explicat Tánczos Barna.

 

Vezi si

Activităţile religioase nu se închid, dar trebuie purtată mască de protecţie şi păstrată distanţa

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că, la nivelul CNSU, …

One comment

  1. Antonio Andrusceac

    Fara complicitatea lucratorilor silvici a politiei si jandarmeriei NU ar putea sa existe asemenea fapte.