Saturday , July 20 2024

Ministrul Finantelor: Masurile fiscale vor fi adoptate miercuri

misa

Guvernul si PSD par ca trec din nou printr-o cumpana, de data asta marul discordiei find modificarile fiscale.
Dupa ce premierul Mihai Tudose a anuntat luni ca “revolutia fiscala” se amana iar si nici nu stie cand va fi implementata, membrii Executivului, impreuna cu lideri din PSD si ALDE, s-au reunit la Vila Lac 1 sa puna la punct planul de bataie.
Primul care a plecat de la sedinta coalitiei a fost insa premierul Mihai Tudose, fara a face niciun fel de declaratii. La inaintare sa stea de vorba cu jurnalistii a fost trimis ministrul de Finante Ionut Misa. Acesta a anuntat ca in sedinta de Guvern de miercuri va fi inclusa si ordonanta cu masurile fiscale anuntate.
“Am avut o discutie cu premierul, care a vorbit la partid. Miercuri va avea loc sedinta de Guvern asa cum a fost anuntata, care va include si ordonanta asa cum a fost citita in prima lectura. Exact asa cum este si in ordonanta de Guvern, cu transferul contributiilor”, a spus ministrul Finantelor.
Intrebat daca Legea Salarizarii va putea fi implementata fara sa fie afectata de aceste masuri fiscale, ministrul a spus ca da. “Nu va fi niciun efect negativ asupra Legii Salarizarii”, a punctat Misa.
Despre motivul anularii sedintei de Guvern despre care se spunea ca ar fi urmat sa aiba loc luni, Ionut Misa a spus ca trebuie intrebat premierul, dar a adus in discutie si faptul ca au primit cu intarziere avizele necesare pentru adoptarea OUG.
“In momentul de fata avem toate avizele. Consiliul Fiscal ridica niste probleme pe care si noi le-am inclus in nota de fundamentare, cele legate de impact. Nu e o surpriza. Nu va fi o problema pentru implementarea acestor masuri si nu va fi o problema la nivelul deficitului sau bugetului pe 2018”, a precizat ministrul.
Amintim ca sedinta extraordinara de Guvern in care ar fi trebuit adoptate controversatele modificari ale Codului Fiscal a fost amanata si luni, dupa ce a avut aceeasi soarta vineri.
Ramane de vazut acum daca Misa a vorbit in numele guvernului sau doar a unei tabere din PSD. Raspunsul va veni dupa ce va fi obtinuta si o reactie de la Mihai Tudose, care de la Vila Lac 1 s-a dus direct la sediul Guvernului.
ziare.com

Vezi si

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale. Clienţii pot rezerva bilete şi pot face check-in online

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale, iar clienţii pot rezerva acum bilete şi …