Thursday , February 22 2024

Ministrul Finanțelor: Este total incorectă abordarea că mediul privat ţine în spate doi sau trei bugetari şi nu ştiu câţi pensionari

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, cataloghează drept „total incorectă” abordarea conform căreia un angajat din sistemul privat susţine salariile unui anumit număr de angajaţi din sistemul bugetar şi un număr de pensii publice.

„În mediul privat sunt 5,6 milioane de salariaţi, avem 1.260.000 de bugetari, deci abordarea că mediul privat ţine în spate doi bugetari sau trei bugetari şi nu ştiu câţi pensionari este total incorectă. Şi vă spun de ce: din perspectiva, de exemplu, a contribuţiilor de asigurări sociale – îmi pare rău că sunt foarte puţini analişti economici care ar putea să facă un astfel de studiu, recomand să se facă acest studiu – o să observaţi că 32% din volumul contribuţiilor de asigurări sociale de stat, adică banii pentru pensii, sunt realizate de bugetari. Totuşi, 1.200.000 de oameni îşi realizează 32% din acel volum, la asigurări sociale de sănătate, 28%”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice duminică, într-o conferinţă de presă la Giurgiu.
El susţine că, în opinia sa, salariaţii trebuie priviţi din perspectiva productivităţii muncii şi nu prin prisma locului în care muncesc, dacă acesta este la stat sau în mediul privat. „Eu nu aş vrea niciodată să abordăm salariaţii pe… de unde provin. Salariaţii trebuie abordaţi din altă perspectivă, din punctul meu de vedere, a eficienţei productivităţii muncii, la cum ajută fiecare dintre ei ca mediul economico-social să crească”, adaugă Câciu.

 

Vezi si

Ciucă+Ciolacu: Alegeri comasate. Listă comună la europarlamentare, liste separate la locale. Prezidențiale în septembrie

Alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale şi vor avea loc pe 9 iunie, …