Monday , April 22 2024

Ministrul finanțelor dă asigurări că bugetarii își vor primi astăzi salariile, deși angajații Trezoreriilor protestează

Mai bine de jumătate din funcționarii publici din Finanțe protestează în această dimineață. Astăzi, trezoreriile din țară ar trebui să facă peste 14.000 de plăți, iar ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, dă asigurări că salariile bugetarilor vor fi plătite.

El dă asigurări că salariile angajaților urmează să crească în timp și că așa-numita „ordonanță a austerității” nu-i va afecta pe cei cu veniturile mici. În schimb, crede Boloș, este „imoral” ca angajații cu venituri de peste 20.000 de lei să primească vouchere de vacanță și de hrană.

„Mi-am luat în cursul zilei de ieri câteva angajamente. Referitor la salarizare, să aibă familia ocupațională distinctă în legea unică a salarizării, al doilea lucru – să facem această egalizare a salariilor, pentru că sunt unii care au câștigat în instanță – și să putem asigura o creștere de salarii de 15-20%. Al treilea, Codul finanțistului. E prematur să facem acum o analiză, am promis că într-o lună ne întâlnim din nou și să facem o analiză”, a spus Boloș. El a făcut declarația la Trezoreria Municipiului București, unde a mers să stea de vorbă cu angajații și le-a adus cafea, relatează Digi24.

foto: gov.ro

Vezi si

Informare meteo de ploi pentru toată ţara, până luni la ora 15:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de ploi pentru toată ţara, …