Friday , May 24 2024

Ministrul Fifor, despre fata violata din Galați: ”Atitudinea polițiștilor implicați, inadmisibilă!”

Ministrul interimar de Interne Mihai Fifor a reacționat luni la cazul fetei plină de sânge, care a fost ignorată de doi polițiști din Galați și care care provoacă deja indignarea oamenilor.

Ministrul afirmă că a dispus imediat ”măsuri ferme” de verificare, ”urmând ca cei care se fac responsabili să fie trași la răspundere”.

De asemenea, vicepremierul este de părere că atitudinea polițiștilor din Galați față de tânăra care era plină de sânge a fost ”inadmisibilă”.

Mesajul ministrului de Interne Mihai Fifor:

”Am început ziua cu o videoconferință cu șefii de inspectorate din teritoriu, pentru a trece în revista situația operativă și prioritățile săptămânii, urmând că tipul acesta de întâlniri săptămânale să capete un caracter permanent.

În ceea ce privește cazul de la Galați, am dispus măsuri ferme de verificare imediată a ceea ce s-a întâmplat, urmând că cei care se fac responsabili să fie trași la răspundere, conform legii. Nu vom accepta ca astfel de situații să se repete vreodată, atitudinea polițiștilor implicați fiind inadmisibilă.

Am cerut fiecărui inspector șef de poliție că, în maximum o săptămână, să prezinte o evaluare riguroasă a activității Inspectoratului, structură cu structură, urmând că aceasta să facă obiectul analizei imediate de la nivel central.

Aștept transparență, onestitate și corectitudine, iar cei care nu înțeleg importanța și responsabilitatea funcției, vor trebui să plece.”

Reacția ministrului de Interne vine după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu doi polițiști care asistă pasiv la momentul apariţiei unei fete de 14 ani, plină de sânge, pe o stradă din oraş.

Surse medicale citate de Agerpres susţin că minora provine dintr-un centru de plasament şi ar fi fost victima unui viol.

În timp ce polițiștii rămân în mașină, mai multe persoane se apropie de fată și o întreabă ce are. Ei insistă ca tânăra să le vorbească pentru a o putea ajuta. Un bărbat se arată revoltat și spune că va suna la salvare.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Galaţi au anunţat că măsurile împotriva celor doi poliţişti pot fi de la mustrare până la destituirea din Poliţie.

Totodată, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru întreţinere de relaţii sexuale cu un minor, fără a avea deocamdată certă informaţia că fata, care provine dintr-un centru de plasament, a fost violată.

Sursa: Pro TV

Vezi si

Român arestat de DIICOT pentru trădare în favoarea Rusiei, după ce ar fi filmat un convoi militar și ar fi transmis rușilor video și informații 

Reținut inițial de procurorii DIICOT, un tânăr a fost arestat joi, 22 martie, pentru 30 …