Monday , April 22 2024

Ministrul Educatiei vrea sa legalizeze fondul clasei

remus pricopie ministrul educatiei

Remus Pricopie a declarat că are în plan să dezvolte un mecanism legal prin care părinţii care vor să poată contribui financiar pentru a sprijini instituţiile şcolare.
“Consider că este absolut OK ca un părinte, dacă vrea, să contribuie cu o anumită sumă la şcoală să o poată face într-un mod legal şi să o facă într-un cont al şcolii. În momentul de faţă, conturile şcolii sunt de fapt la primărie. Prin urmare, acea contribuţie de 2% din impozitul pe venit nu poate fi donată la şcoală”, a declarat ministrul Educaţiei Remus Pricopie la Gândul Live.
“Am discutat cu Asociaţia Părinţilor şi cu specialiştii de la Ministerul Finanţelor şi încercăm să identificăm un mecanism prin care în fiecare şcoală în parte să existe un cont special, un cont transparent prin care părinţii, profesorii sau cei care contribuie la acest cont să poată să obţină informaţii despre bani”, a precizat ministrul.
“Cu reguli foarte clare, acest cont să fie auditat anual, iar părinţii şi şcoala să decidă ceea ce consideră că trebuie se facă cu aceşti bani”, a spus Remus Pricopie.
Ministrul a spus că procedurile pentru crearea conturilor şcolii sunt destul de înaintate, iar cel mai devreme vor fi puse în practică în anul şcolar următor.

Vezi si

Un avion Wizz Air care zbura de la Luton la Chişinău a aterizat de urgenţă la Iaşi, după o alertă cu bombă

Un avion Wizz Air cu 220 de pasageri la bord, care zbura de la Luton …