Friday , June 11 2021

Ministrul Educatiei: Se elimina pragul de 0,5 pentru modificarea notei de la Bacalaureat si Evaluarea Nationala in urma unei contestatii. Concurs national de director pentru toate scolile si gradinitele

mircea dumitru

Ministrul Educatiei Mircea Dumitru a anuntat joi, intr-o conferinta de presa pe tema pregatirii anului scolar 2016-2017, ca in luna octombrie va fi organizat un concurs de director pentru toate unitatile din invatamantul preuniversitar, de la gradinite, pana la scoli si licee. Proba scrisa a concursului se va desfasura la nivel national, cu subiecte organizate de minister.
“Dupa 10 ani de intruziune politica in scoala, este momentul pentru reprofesionalizarea scolii”, a declarat ministrul Mircea Dumitru. Acesta a mai anuntat ca inspectorii scolari vor fi evaluati de echipe mixte de la minister, precizand ca in urma prezentarii raportului realizat de acestea va lua masurile necesare. In ceea ce priveste noutatile cu care vine noul an scolar, ministrul a precizat ca s-a decis eliminarea pragului de 0,5 puncte pentru modificarea notei de la Bacalaureat si Evaluarea Nationala in urma unei contestatii.
Ministrul Educatiei Mircea Dumitru si secretarul de stat pentru Invatamant Preuniversitar, Monica Anisie au sustinut joi, de la ora 12:00, o conferinta de presa referitoare la pregatirea noului an scolar.
Anului scolar 2016-2017 incepe pe 12 septembrie.
HotNews

Vezi si

Digi 24: Observațiile Comisiei Europene la PNRR-ul României. Un training costă 133.000 de euro/persoană. „Pare cam excesiv”

Comisia Europeană a transmis o serie de observații Guvernului la Planul Național de Redresare și …

One comment

  1. Ar trebui monitorizate atent aceste așa zise ..concursuri de ………-trafic de influențe,telefoane,persoane cu greutate -totul pe mălai greul.