Wednesday , July 6 2022

Ministrul Educației: Școala va începe pe 8 noiembrie, vineri vom ști în ce mod. Numărul de teze se reduce 

Ministriul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că în 8 noiembrie școala va începe, însă vineri va fi anunțat în ce mod, care va fi „adaptat realităților”. Ministrul a anunțat că numărul de teze se reduce în acest an, tezele vor fi cu prezență fizică și vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie.

Principalele declarații ale ministrului:

Două săptămâni de vacanță a fost maximum ce poate fi recuperat.

În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există un document în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun.

Rămân consecvent principiului ca școlile să funcționeze cu prezență fizică.

Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul de deschidere a școlilor, având ipoteza de bază a prezenței fizice și având propunerea pentru un mod de funcționare adaptat realităților.

Nu vom ajunge ca, dacă să spunem ca în jumătate de țară avem rată de infectare scăzută, să nu poată funcționa cu prezență fizică acele școli.

Am decis să reducem numărul de teze în acest an. La clasa a VIII-a – doar 2 teze în loc de 3, cu prezență fizică. Pentru liceu am redus de la 4 la 3 teze.

Se reduce și numărul de note necesare la o materie pentru încheierea mediei, la două note.

Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie.

Testele pe bază de salivă vor ajunge în școli săptămâna viitoare.

Toate inspectoratele școlare județene au afișat rata de vaccinare. Sunt multe situații în care rata de vaccinare e peste 90%. La nivelul fiecărei școli va fi publicată rata de vaccinare, fără date afectate de GDPR.

Centrele educaționale exced competențele Ministerului Educației. Așa cum Ministerul Educației nu autorizează nici cafenelele, nu autorizează nici centrele educaționale.

Vezi si

Vremea se răcește de la mijlocul săptămânii, dar vor fi și furtuni

Vremea se schimbă de la mijlocul săptămânii, meteorologii anunță că de la caniculă se va …