Saturday , February 4 2023

Ministrul Educației propune ca în localitățile cu incidență sub 3 la mie să se renunțe la pragul de vaccinare de 60% pentru școli

Sorin Cîmpeanu propune ca în localitățile în care incidența este sub 3 la mie să se renunțe la pragul de vaccinare al profesorilor. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că propunerea trebuie aprobată de autoritățile sanitare.

„În măsura în care autorităţile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localităţile în care rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie să se poată renunţa la acest prag minim de vaccinare. În acest fel, am putea da posibilitatea acelor localităţi din mediul rural în care nu sunt infectaţi, dar nici suficient de mulţi vaccinaţi, să poată deschide şcoala cu prezenţă fizică”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

În prezent, școlile pot funcționa cu prezență fizică dacă profesorii sunt vaccinați în proporție de 60%.

Duminică, ministrul a explicat că a avut de ales între varianta de a nu deschide nicio școală și nicio grădiniță „multe săptămâni de aici încolo”, aceasta fiind ipoteza de la care s-a plecat, sau a le deschide pe toate cu prezență fizică, ceea ce ar fi însemnat negarea pandemiei.

„Trebuia să existe un criteriu de departajare. Este o variantă de compromis, un criteriu cu foarte multe neajunsuri, dar asigură un mediu mai sigur pentru elevi și profesori. Protejează mai mult profesorii pentru că medicii spun că cei vaccinați iau mai greu virusul și transmit mai greu virusul. Profesorii care își iubesc elevii au înțeles că printr-un singur gest, al vaccinării, își pot ajuta într-o manieră directă elevii”, spunea ministrul interimar al Educației. (Mediafax)

Vezi si

Ministrul Mediului: Trebuie să avem o reglementare specială pentru Via Transilvanica. Va dura câteva luni

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că în câteva luni cel …

One comment

  1. Baaaa, voi stiti ce e cu voi ??????????
    Cum va permiteti impotentilor sa va jucati cu educatia copiilor nostri ?
    Incompetentilooooooooooooooor…..