Wednesday , December 8 2021

Ministrul Educației a decis structura noului an școlar. Când vor începe cursurile

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a decis ziua când vor începe cursurile următorului an școlar.
popa

Valentin Popa, noul ministru al Educației, a organizat o ședință a Comisiei de Dialog Social, unde a fost dezbătut cu precădere „draftul ordinului de ministru privind structura anului școlar 2018-2019”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Educației.
În plus, Valentin Popa a decis ca vacanța de iarnă a anului școlar viitor să aibă 3 săptămâni.
Comunicatul de presă al Ministerului Educației:
„Ministerul Educației Naționale (MEN) a organizat miercuri, 7 februarie, o ședinţă a Comisiei de Dialog Social (CDS) în cadrul căreia au fost dezbătute o serie de proiecte ce urmează a fi aprobate în perioada următoare. Principalul subiect aflat pe ordinea de zi a fost draftul ordinului de ministru privind structura anului școlar 2018-2019.
În contextul discuțiilor, au fost prezentate punctele de vedere ale următorilor reprezentanți în CDS: Consiliul Național al Elevilor, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret’”, Confederațiile patronale CONPIROM, CONCORDIA/ACUE & Hermes/Meridian și Ministerul Educației Naționale.
Ascultând argumentele tuturor părților, ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a decis ca, în anul școlar 2018-2019, cursurile să înceapă în data de 10 septembrie, iar vacanța de iarnă să aibă o durată de 3 săptămâni.
Pe agenda ședinței de astăzi au mai fost incluse, pentru informare, proiectul metodologiei și calendarului de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2018-2019 și proiectul de metodologie de acordare a gradației de merit. Partenerii sociali ai MEN au fost invitați să transmită în decurs de o săptămână observații și propuneri pe marginea celor două documente. Acestea vor fi analizate în comisiile tehnice și, ulterior, în proxima ședință a Comisiei de Dialog Social. Punctele de vedere și sugestiile care se vor cristaliza în urma acestui demers consultativ vor putea fi incluse în variantele finale ale documentelor anterior menționate.”
Sursa: Pro TV

Vezi si

Rafila: Testul COVID pentru intrarea în magazine trebuie introdus în baza de date națională

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, după ședința de Guvern în care au fost …

One comment

  1. Asta lipsea invatamantului romanesc…sa inceapa cursurile pe 10 sept.! Frectie la picior de lemn! In rest toate problemele sunt rezolvate! Jenant! A inceput in “forta” ministrul Popa.