Monday , January 24 2022

Ministrul Educatiei: 263 de școli încep școala în scenariul roșu. 106 cadre didactice sunt in spital cu COVID

Ministerul Educației, Monica Anisie, a anunțat, duminică seara, că 263 de școli vor începe școala în scenariul roșu, iar 4.915 în scenariu galben. Potrivit Ministerului, 106 de cadre didactice sunt spitalizate la nivel național din cauza Covid și 293 cadre didactice în carantină, dar doresc să își desfășoare activitatea în sistem online. De asemenea, de la 18 septembrie 2.800 de unități școlare vor fi conectate la internet.

Sunt 11 judeţe – Harghita, Caraş, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui – unde nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu, ele putând să îşi desfăşoare activitatea în scenariul galben sau verde.

Astfel, potrivit ministrului Educației, La momentul acesta, în conformitate cu deciziile comitetelor de urgență, sunt 12.423 unități care funcționează scenariu verde.

Anisie a subliniat totodată că sunt 106 cadre didactice spitalizate la nivel național, 293 de cadre didactice în carantină, dar care doresc să își desfășoare activitatea în sistem online și 91 cadre în concediu medical. De asemenea, sunt 147 de cadre didactice care au depus dosarele de pensionare de la 1 septembrie.

Anisie a făcut un apel către întreaga societate. ”Aș vrea să punem umărul cu toții la revenirea copiilor în spațiul școlii, copiii doresc să se întoarcă la școală. Fac apel să nu mai politizăm educația în aceste momente”, a spus ministrul Educației.

În ceea ce privește tabletele, potrivit Ministerului licitația s-a finalizat pentru cele 3 loturi și va începe livrarea tabletelor.

”Deja am realizat demersurile să reluăm pentru celelalte 6 loturi pentru care nu au existat câștigători. Sunt inițiative locale s-au realizat achiziții și la nivel local, vom realiza o evaluare a acestora să vedem care este necesarul real de tablete”, a informat Ministerul.

Cu privire la conectarea la internet, cei 4 mari operatori de internet și-au asumat conectarea vor finaliza conectarea a 2.800 de clădiri până pe 18 septembrie.

HotNews

Vezi si

George Simion, liderul AUR, stropit cu cerneală la Iași

George Simion, copreședintele partidului extremist AUR, a fost atacat cu cerneală la Iași, la evenimentul …