Tuesday , June 25 2024

Ministrul Digitalizării: Peste 3.500 de materiale ce puneau pericol integritatea alegerilor – eliminate prin intermediul platformei ”No-Fake”

Peste 3.500 de materiale audio-video care puneau în pericol integritatea alegerilor din 9 iunie au fost eliminate de pe rețelele de socializare în baza raportărilor înregistrate pe platforma “No-Fake”, a declarat, joi, ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan.

El a fost întrebat dacă în România s-au înregistrat atacuri cibernetice sau propagandă venită din partea Rusiei, propagată pe rețelele de socializare, în contextul alegerilor europarlamentare din data de 9 iunie.

secretarasite

“În momentul de față, după cum știți foarte bine, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a creat un mecanism inovativ la nivel european și anume platforma ‘No Fake’, prin care oricine din România poate să transmită către ministerul nostru, iar noi vom transmite automat către platformele mari care gestionează astfel de conținut potențialul de conținut înșelător, atât în perspectiva alegerilor din 9 iunie, cât și în perspectiva unui conținut care să aducă atingere capitalului persoanelor, să-i înșele cu o anumită investiție sau cu un anumit medicament minune. Din acest punct de vedere, pot să vă spun că în platforma creată de noi avem, până în momentul de față, 45.000 de accesări, dintre care avem 836 de raportări. Dintre acestea, peste 50%, care fac obiectul campaniei electorale, au fost deja eliminate din platforme ca și conținut și peste 3.500 de materiale audio-video care puneau în pericol integritatea alegerilor au fost eliminate până în acest moment”, a precizat Ivan.

Ministrul a explicat că restul materialelor au avut un caracter înșelător, fiind referitoare la așa-zise investiții financiare sau medicamente miraculoase care folosesc pentru o falsă promovare imaginea unor personalități publice. (Agerpres)

Vezi si

Rareș Bogdan: PNL a propus organizarea alegerilor prezidenţiale pe 10 şi 24 noiembrie

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat marţi, că datele propuse de Partidul Naţional Liberal pentru …