Wednesday , February 8 2023

Ministrul de Interne anunță concursuri în Poliția Română pentru ocuparea a 1.380 de funcții de conducere 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat vineri că săptămâna viitoare va fi făcut public calendarul concursurilor de ocupare a funcţiilor de conducere din structurile mai multor instituţii din subordinea MAI, menţionând în acest sens Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Aviaţiei, Direcţia Generală de Protecţie Internă şi Direcţia Generală Anticorupţie.  Lucian Bode a afirmat că, doar in Politia Romana, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt ocupate de imputerniciti.

El a fost întrebat într-o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean Sălaj când vor fi organizate concursurile pentru ocuparea funcţiilor de conducere în inspectoratele judeţene de poliţie, având în vedere că la IPJ Sălaj a fost desemnat la conducerea instituţiei, din nou, comisarul şef Marius Stuparu.

“Nu organizăm concursurile în MAI în funcţie de domnul Stuparu sau de şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj. Am spus şi în urmă cu o săptămână: principala noastră preocupare în a asigura un management stabil, predictibil la nivelul tuturor structurilor noastre este aceea de a scoate la concurs posturile de conducere. Faptul că doar în Poliţia Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt împuterniciţi în aceste posturi de conducere arată că este nevoie, urgent, ca această procedură să înceapă, vorbim de peste 30% din posturi”, a explicat Lucian Bode.

Ministrul a arătat că, deja, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă concursurile se derulează pentru 37 de posturi de conducere la nivel central şi judeţean.

“Pentru Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, pentru Inspectoratul General al Aviaţiei, pentru Direcţia Generală de Protecţie Internă, pentru Direcţia Generală Anticorupţie am primit în această săptămână o propunere de agendă, de calendar, pe etape, în funcţie de urgenţele pe care fiecare inspector general, şef de structură le are. În consecinţă, săptămâna viitoare vom face public calendarul concursurilor la nivel acestor structuri, aşa cum am făcut şi pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Şi văd dau o veste bună (…): în lista zecilor şi sutelor de poziţii veţi vedea că vom scoate la concurs şi funcţia de inspector şef al IPJ Sălaj. Domnul Stuparu a făcut o treabă foarte bună aici în funcţia de şef al inspectoratului, împuternicit, i-a expirat această perioadă de un an, este desemnat din poziţia de adjunct, este o procedură absolut legală, dar, cum am spus şi data trecută, organizarea de concursuri şi ocuparea acestor poziţii în urma unor concursuri transparente, cu o comisie foarte bine articulată, respectată, mediul academic reprezentat acolo, cu sindicatele reprezentate în aceste comisii, este preocuparea noastră şi aşa se va întâmpla în săptămânile următoare, începând cu săptămâna viitoare “, a mai declarat Bode. (Agerpres)

Vezi si

Unul dintre cei mai vechi corespondenți ai Pro TV, reținut pentru act sexual cu un minor

Corespondentul postului Pro TV în judeţul Dâmboviţa Marius Buga (42 de ani), unul dintre cei …