Tuesday , May 11 2021

Ministru din Cabinetul Grindeanu, audiat la DNA

gratiela gavrilescu

Gratiela Gavrilescu, ministrul pentru relația cu Parlamentul, a fost citată miercuri la DNA. Ea este audiată ca martor în dosarul pe care procurorii anticorupție l-au deschis pe tema Ordonanței de Urgență 13.
Procurorii DNA vor să verifice modul în care a fost elaborată și aprobată OUG 13, prin care se aduceau modificări la codurile penale. Controversata ordonanță, care a generat cele mai ample proteste de la căderea comunismului, a fost ulterior abrogată.
 
Potrivit procedurii, ordonanța de urgență trebuia trimisă la Parlament imediat după publicarea ei în Monitorul Oficial, o responsabilitate care îi revine Grațielei Gavrilescu, în calitatea sa de ministru care se ocupă de relația cu Parlamentul.
În aceleași dosar au mai fost audiați doi foști secretari de stat din Ministerul Justiției, Oana Schmidt Hăineală și Constantin Sima, precum și alți funcționari din același minister.

Vezi si

Liber la pelerinaje religioase. Competiții sportive, concerte și spectacole-pilot pentru cei vaccinați, care au avut Covid sau au test negativ – noile relaxări adoptate de Guvern 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că Guvernul a adoptat luni …