Wednesday , November 29 2023

Ministrii, obligati sa se asigure ca parlamentarii inteleg ce voteaza

Membrii Guvernului au stabilit joi într-o discuţie organizată la Palatul Victoria ca documentele reprezentând ordinea de zi a lucrărilor Parlamentului şi avizele Executivului la iniţiative legislative să fie verificate mai atent inclusiv de miniştri, nu doar în grupurile parlamentare, iar secretarii de stat să fie permanent prezenţi la lucrările comisiilor în care sunt dezbătute proiecte legate de ministerul din care fac parte.
Stadiul proiectelor legislative din Parlament va fi verificat lunar atât de secretarii de stat, cât şi de miniştri, au mai declarat agenţiei MEDIAFAX surse participante la discuţie.
“S-a stabilit să fie acordată o atenţie mai mare în ceea ce priveşte verificarea ordinii de zi a lucrărilor Parlamentului şi punctelor de vedere formulate de Executiv la iniţiativele legislative şi ca exemplare din aceste documente să fie dublate şi înmânate inclusiv miniştrilor, nu doar membrilor grupurilor parlamentare, astfel încât să se ştie exact cum trebuie procedat la vot, iar punctul de vedere al Guvernului să fie întotdeauna respectat”, au arătat sursele.
Secretarii de stat vor fi obligaţi să participe la lucrările comisiilor parlamentare în care sunt dezbătute proiecte care vizează ministerele lor, iar stadiul proiectelor legislative va fi analizat lunar de către secretarii de stat, dar şi de miniştri.
“Prioritare din punct de vedere al Guvernului rămân legile legate de acordul cu FMI, legislaţia comunitară şi fondurile europene”, au mai arătat sursele.
Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că secretarii de stat pentru relaţia cu Parlamentul, dar şi miniştrii au fost convocaţi, joi, la Guvern, pentru o discuţie legată de modul în care reprezentanţii Cabinetului trebuie să acţioneze în cadrul dezbaterilor parlamentare privind proiectele de legi pentru care există un aviz al Executivului.

Vezi si

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul din Baia Mare era dat în urmărire internațională

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins marți, 28 noiembrie, în Germania. Cherecheș …