Sunday , April 21 2024

Ministerul Sănătăţii nu acceptă criteriile de internare propuse de CNAS

Război între Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări de Sănătate (CNAS), din cauza criteriilor de internare. Ministerul a refuzat să semneze normele de aplicare ale contractului-cadru, trimis spre aporbare de CNAS. Criteriile sunt extrem de stricte.
Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi că nu este de acord cu criteriile propuse de CNAS, criterii ce ar trebui să intre în vigoare de la 1 iunie. Există însă o problemă. Normele proiectului Casei, printre care se află şi cele referitoare la internări, ar trebui ca astăzi (marţi n.r.)  să fie publicate în Monitorul Oficial. Altfel, de miercuri, sistemul sanitar riscă să intre în blocaj, pentru că nu poate să mai primească finanţere.
O variantă ar fi ca aceste norme să fie trimise la Monitorul Oficial fără criteriile de internare.
Pierderea subită a cunoştinţei, a vederii sau auzului, puls şi tensiune anormale, febră persistentă câteva zile, de peste 38 de grade Celsius, hemoragie continuă şi deshidratare severă sunt printre criteriile care permit internările din 1 iunie, potrivit unui proiect al CNAS.
Noul proiect al CNAS privind internările în spital vine în sprijinul pacienţilor grav bolnavi, dă asigurări preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă.  Potrivit acestui proiect bolnavii trebuie să îşi piardă subit cunoştinţa sau să aibă febră mai multe zile pentru a fi internat.

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …