Tuesday , August 16 2022

Ministerul Educaţiei cumpara cu 3,5 milioane de euro un sistem informatic antiplagiat

pricopie

Ministerul Educaţiei va implementa un sistem informatic antiplagiat pentru descoperirea lucrărilor de doctorat copiate din alte surse, desemnarea firmei câştigătoare fiind făcută la finele anului trecut. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 15,4 milioane lei (circa 3,5 milioane de euro), urmând să fie folosite fonduri europene pentru finanţarea sa, scrie gandul.info.
“Concomitent cu analizarea şi redefinirea proceselor de lucru va fi implementată şi o soluţie informatică de gestiune a tezelor de doctorat şi a titlurilor universitare ce va fi integrată cu sistemul informatic dedicat modelării, execuţiei şi monitorizarii proceselor de lucru, formând astfel o platformă integrată ce va permite gestiunea tezelor de doctorat şi a titlurilor universitare conform proceselor de lucru identificate şi implementate. Soluţia de gestiune a tezelor de doctorat şi a titlurilor universitare va include şi un modul de verificare anti-plagiatură ce va integra un serviciu extern prin intermediul cărui vor putea fi efectuate verificări anti-plagiat”, se arată în descrierea  achiziţiei, postată pe site-ul elicitaţie.ro.
Printre lucrările de doctorat controversate se numără şi cea a premierului Victor Ponta, care a fost acuzat că a plagiat lucrarea. Dacă în primă instanţă Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor şi specialiştii de la Universitatea Bucureşti au constatat că este vorba de un plagiat, verdictul lor a fost infirmat de Comisia Naţională de Etică, fiind şi punctul de vedere asumat de Ministerul Educaţiei.

Vezi si

Pompierii români intervin în Franța pentru stingerea incendiilor la sud de Bordeaux (FOTO)

Misiunea pompierilor români în Franța continuă, iar luni intervin pentru stingerea incendiilor dîn zona Chapelle …