Thursday , May 13 2021

Militarii ucraineni ar fi început retragerea din oraşul Debalţevo

ucraina

Militarii ucraineni se retrag din oraşul Debalţevo, în urma luptelor crâncene cu rebelii proruşi, susţine comandantul ucrainean al unei unităţi paramilitare proguvernamentale, Semen Semencenko.
“Inamicul încearcă să taie accesul şi să prevină retragerea trupelor”, a scris Semencenko pe Facebook, adăugând că militarii ucraineni părăsesc oraşul strategic Debalţevo în mod “planificat şi organizat”, relatează Sky News, în pagina electronică.
Un oficial rebel citat de serviciul de presă separatist DAN a declarat că sute de militari ucraineni sunt încercuiţi de forţele separatiste în oraş. “În Debalţevo are loc o predare masivă a armelor de către forţele (ucrainene). Numărul acestor persoane este de ordinul sutelor”, afirmă DAN.
Reporterii Associated Press care se îndreptau către oraşul Artemivsk controlat de forţele guvernamentale ucrainene au declarat că au văzut câteva zeci de militari ucraineni care se retrăgeau din Debalţevo miercuri dimineaţa.
Luptele au continuat în acest oraş în pofida acordului de încetare a focului de la Minsk, care a intrat în vigoare duminică.
Forţele separatiste susţin că au preluat controlul asupra oraşului şi le-au oferit trupelor ucrainene şansa de a se preda şi de a depune armele, o afirmaţie negată de Kiev. Guvernul a recunoscut însă că mai mulţi militari au fost luaţi prizonieri, dar nu a precizat care este numărul lor exact.

Vezi si

Ministrul Sănătății, despre raportarea morților de COVID: Sunt diferențe de până la 500 de decese la un spital

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a prezentat joi rezultatele verificărilor privind raportarea deceselor de coronavirus. Astfel, …