Sunday , September 25 2022

UPDATE: FBI: "Miliardarul Roman Abramovici NU a fost retinut"

Miliardarul rus Roman Abramovici a fost retinut pe teritoriul SUA de FBI, informeaza surse pentru postul rus RBC TV.
17:45 – Biroul Federal american de Investigatii (FBI) a respins informatiile potrivit carora miliardarul rus Roman Abramovici ar fi fost retinut in Statele Unite.
“Miliardarul Roman Abramovici nu a fost retinut”, a declarat Paul Bresson, purtatorul de cuvant al FBI, citat de ziarul italian Corriere della Sera.
Site-ul Russia Today a relatat acum cateva ore ca omul de afaceri rus Roman Abramovici, patron al clubului Chelsea, a fost retinut in Statele Unite. Site-ul citat nu ofera detalii despre motivul retinerii si nici despre orasul din Statele Unite unde ar fi avut loc.
Conform postului rus Rbc-Tv, retinerea, pusa in aplicare de Biroul Federal american de Investigatii (FBI), ar putea avea legatura cu moartea lui Boris Berezovski sau cu afacerile lui Abramovici.
La randul sau, un purtator de cuvant al FBI a declarat pentru ziarul The Guardian ca informatiile privind retinerea omului de afaceri rus “nu sunt adevarate”.
Va reamintim, miliardarul rus Boris Berezovski a murit sambata la Londra la varsta de 67 de ani, in locuinta sa din Surrey, in sudul Angliei, a anuntat purtatorul de cuvant al acestuia Tim Bell, afirmand ca a aflat vestea de la avocatul oligarhului.
Boris Berezovski pierduse in urma cu doar cateva luni un proces extrem de important, mai ales din punct de vedere personal, impotriva unui alt oligarh rus, Roman Abramovici. Berezovski l-a acuzat pe patronul clubului de fotbal Chelsea Londra de santaj si incalcarea unui contract legat de o companie ruseasca de petrol.
Justitia britanica nu i-a dat insa dreptate lui Berezovski, care ar fi trebuit sa-i plateasca lui Abramovici nu mai putin de 35 de milioane de lire sterline, reprezentand cheltuieli de judecata.

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …