Saturday , June 22 2024

Mii de posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță, deblocate de Guvern

Mii de posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță au fost deblocate prin decizie de Guvern. Decizia a fost anunțată joi de premierul Marcel Ciolacu. Potrivit premierului, 2.700 de posturi vor fi ocupate în perioada următoare.

„Deblocăm azi angajările pentru alte 2700 posturi vacante din spitale și serviciile de ambulanță. Este a treia decizie similară a Guvernului în sprijinul sistemului medical după cele din ianuarie și februarie, când au fost deblocate angajările pentru 10.000 de posturi”, a declarat Marcel Ciolacu.

secretarasite

Premierul a mai anunțat că vor fi luate măsuri pentru a ușura accesul pacienților la medicamente esențiale.

„În plus, vom crea un grup de lucru pentru identificarea soluțiilor care să permită accesul pacienților la medicamente esențiale, la prețuri rezonabile. Aceste soluții vor fi discutate și cu industria farmaceutică”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, afirmă că problema aprovizionării cu medicamente este a întregii Uniuni Europene.

„Încă de la sfârșitul anului trecut, Comisia Europeană a stabilit ca prioritate crearea unei alianțe pentru medicamentele critice, adică medicamente de uz larg pentru care s-au semnalat discontinuități în toate statele membre. Am participat la reuniunea miniștrilor sănătății care a dus la operaționalizarea acestei alianțe. La nivel național, ne preocupă două elemente. Primul este accesul neîntrerupt la medicamente a pacienților din România, iar acest lucru se poate realiza în cadrul unui grup de lucru inter-instituțional, cu Ministerul Economiei, alături de Ministerul Sănătății, ca și coordonatori ai acestui domeniu de producție a medicamentelor. (…) Stabilirea unei independențe a Uniunii Europene în ceea ce privește materiile prime din care se fac aceste medicamente este de asemenea o condiție esențială”, a mai afirmat Rafila. (Mediafax)

 

Vezi si

Un nou val de praf saharian ajunge în România

Un nou val de praf saharian ajunge sâmbătă în România. Până luni masa de aer …