Sunday , November 27 2022

UPDATE: 12.000 de oameni, intr-un mars al tacerii dedicat victimelor tragediei din Colectiv

mars

UPDATE: Potrivit jandarmilor, în stradă sunt peste 12.000 de oameni.
11.000 de oameni comemorează pe cei 29 de morți în urma tragediei din Colectiv. 8.000 de persoane se îndreaptă spre locul în care funcționa clubul. Alte 3.000 de oameni sunt deja acolo, informeaza Digi24.
Clubul Colectiv funcţiona în incinta vechii fabrici Pionierul, în sectorul 4 al Capitalei, pe strada Tăbăcarilor, numărul 7.
foto: Teodor Tita/incentru.ro
foto: Teodor Tita/incentru.ro
Peste 1.000 de persoane s-au adunat, in jurul orei 14.00, in Piata Universitatii, pentru a porni intr-un mars al tacerii dedicat victimelor incendiului de vineri seara, din Club Colectiv din Bucuresti.
Ideea si organizarea marsului au aparut pe Facebook.
“Duminica, ne vedem la Universitate, la ora 14.00! Anuntati-i si pe ceilalti! Toti sunt bineveniti. Copiati mesajul si publicati-l pe pagina voastra, pentru a fi vazut de mai multa lume”, scriau mai multi utilizatori ai platformei online.
Marsul urma sa porneasca la ora 14.00 din Piata Universitatii, insa s-a mai amanat putin, deoarece multa lume inca venea din toate colturile Capitalei.
Marsul se va incheia in fata clubului Colectiv, unde se vor tine momente de reculegere.
Un tanar venit la mars spune ca a venit pentru solidaritate, din compasiune: “Ce s-a intamplat acolo a fost clar o lipsa de organizare pentru a incasa cat mai multi bani. In primul rand, m-am gandit ca puteam sa fim noi, am simtit pe langa frica si solidaritate. E dureros, atatia tineri, persoane carora le-a placut viata si au trait-o asa cum au dorit. E prea dureros…”
Un domn mai in varsta spune ca nu are niciun cunoscut care sa fi luat parte la tragedia din club, dar a venit pentru ca ii pare foarte rau: “Condoleante celor disparuti, asa transmit eu, de-aia am venit si eu aici, tot pentru condoleante”.
In urma incendiului produs vineri seara in Clubul Colectiv din Capitala si-au pierdut viata 29 de oameni, iar alti aproximativ 200 au fost raniti. La acest moment, 146 de persoane sunt internate la 12 spitale din Bucuresti.
Vineri seara, clubul gazduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album – “Mantras of war”.

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …