Sunday , November 27 2022

Mihnea Costoiu, audiat la DNA

costoiu

Fostul ministru Mihnea Costoiu este audiat, din nou, la DNA în dosarul “Baza Cutezătorii”, în care este cercetat pentru că a semnat ca secretar de stat prelungirea contractului de închiriere a bazei sportive din Bucureşti către omul de afaceri Dinu Pescariu, în condiţii ilegale, spun anchetatorii. Și acesta din urmă este cercetat sub control judiciar în acest caz, relateaza Digi 24. Prejudiciul este estimat la peste 93 de milioane de euro.
Dinu Pescariu e acuzat de procurorii DNA că a pus mâna ilegal pe baza sportivă “Cutezătorii”, pentru care a plătit o chirie de 9.000 de euro pe lună.
În opinia Curţii de Conturi, preţul corect era 1 milion de euro pe lună, în condiţiile în care baza sportivă are peste şase hectare şi e în cartierul Floreasca, o zonă bună din Sectorul 2.
Mihnea Costoiu e acuzat de abuz în serviciu, în timp ce Dinu Pescariu de instigare la această infracţiune.
La începutul lunii trecute, un secretar de stat în Ministerul Educației a fost pus sub învinuire în acest dosar. Decizia procurorilor a venit ca urmare a faptului că pe contractul semnat în 2009, un act adițional la o înțelegere semnată inițial în 2004 între Ministerul Educației și fundația Dinu Pescariu, apare și semnătura lui Gabriel Ispas. La momentul respectiv era șeful direcției juridice din Ministerul Educației.
În același dosar, în luna octombrie, a fost audiat la DNA și Ecaterina Andronescu. Fostul ministru el Educației a fost audiată ca martor.

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …