Friday , July 1 2022

Mihail Vlasov, trimis in judecata: Cum negocia cu denuntatorul

vlasov

Mihail Vlasov, presedintele suspendat al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, a fost trimis in judecata, miercuri, de procurorii DIICOT, sub acuzatia de trafic de influenta, relateaza ziare.com.
Vlasov a fost arestat preventiv in urma cu trei saptamani, dupa ce a fost prins in flagrant.
In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca la data de 13 martie 2014, inculpatul Mihail Vlasov a pretins de la un martor denuntator suma de 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro la data de 18 martie 2014.
In schimbul acestor bani, Vlasov i-a promis denuntatorului ca-si va folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei pentru a solutia un dosar in favoarea sa. La Curtea de arbitraj respectiva lucreaza fiica sa, Vanda, sotia fostului ministru de Interne Cristian David.
La data de 18 martie 2014 a fost organizat flagrantul, asupra lui Mihail Vlasov fiind gasita suma de 200.000 euro.
Din probele aflate la dosar, procurorii au aflat ca Vlasov s-ar fi aratat interesat sa il cunoasca pe denuntator, iar acesta s-a prezentat la data de 13 martie in biroul lui, situat in sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.
“La inceputul discutiilor, inculpatul Vlasov Mihail l-ar fi intrebat pe denuntator daca stie ca are un proces in derulare la institutia al carei presedinte este. In urma raspunsului pozitiv al acestuia, inculpatul ar fi scos o hartiuta din buzunar si i-ar fi pus in vedere ca va pierde procesul si ca va fi obligat sa plateasca suma de 4.000.000 euro, indiferent daca pretentiile reclamantei sunt fondate sau nu. In continuare, la intrebarea inculpatului, daca ar fi dispus sa ‘contribuie’, cumva, la castigarea procesului, denuntatorul i-ar replicat ca singurii lui bani sunt cei 270.000 euro, pe care i-a cerut prin cererea reconventionala depusa in instanta.
Intrucat denuntatorul nu-si manifesta disponibilitatea remiterii sumei de bani, inculpatul Vlasov Mihail i-ar fi spus direct ca, pentru castigarea procesului, ar trebui sa-i dea suma de 1.000.000 euro”, se arata in comunicatul remis presei de DNA.
Astfel, dupa mai multe negocieri, Vlasov i-a propus denuntatorului o intelegere si anume ca el sa plateasca 1 milion de euro, din care pana la 19 martie achita 200.000 de euro, restul urmand sa fie achitat in mai multe transe, timp in care “denuntatorul ar fi trebuit sa primeasca de la instanta mai multe termene de judecata” pana cand suma ceruta era achitata integral.
Conform intelegerii, in 18 martie Vlasov s-a intalnit cu denuntatorul la un restaurant din Bucuresti, iar acesta, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului fiind gasita suma de 200.000 euro.

Vezi si

Autoritățile locale pot contribui la repararea și modernizarea gărilor

Autoritățile locale vor putea contribui inclusiv la repararea și modernizarea gărilor, anunță ministrul Transporturilor, Sorin …