Thursday , June 20 2024

Mihai Tudose s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi, care a lasat sa se inteleaga că întrevedere premierului Mihai Tudose cu preşedintele Klaus Iohannis are ca temă noua criză politică.
 
tudose-iohannis

Premierul Mihai Tudose a mers marţi la Palatul Cotroceni, unde a avut o întrevedere cu cu şeful statului. Cel mai probabil, tema de discuţie a fost legată de noua criză politică, în contextul în care premierul Mihai Tudose a declarat luni seara că a invocat posibilitatea de a demisiona de la conducerea Guvernului.
Mihai Tudose a mers la Cotroceni în contextul în care social-democraţii intră în şedinţă , de la ora 13.30 pentru a discuta despre intenţia premierului de a remania mai mulţi miniştri. Surse politice citate de România TV au declarat că ALDE ameninţă cu ieşirea de la guvernare, dacă ministrul Viorel Ilie va fi demis.
Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni, că va face “o mini remaniere” care va viza mai mulţi miniştri “cu probleme de percepţie la nivelul opiniei publice şi, în unele situaţii, la nivelul Comisiei Europene”. De asemenea, Tudose a precizat că relaţia cu Liviu Dragnea nu este “într-un moment fericit”.
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni, că premierul Mihai Tudose poate să propună orice idee de remaniere, iar partidul este obligat să analizeze.
“Fiind vorba de membri ai Guvernului, cred că procedura corectă este următoarea: premierul are toate pârghiile necesare să facă evaluarea fiecărui ministru şi, aşa cum a fost procedura de numire pentru fiecare ministru, este şi procedura inversă, de deznumire”, a spus Liviu Dragnea.
Ministrul Dezvoltării şi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în Guvern, Sevil Shhaideh, este urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu, în dosarul Belina. În acelaşi dosar, DNA a cerut încuviinţarea începerii urmăririi penale şi în cazul ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb.
Al treilea ministru cu probleme penale este cel delegat pentru Relația cu Parlamentul. Viorel Ilie este acuzat că a aranjat un concurs pentru angajarea de funcţionari publici, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile.
 
 

Vezi si

Variante de lucru pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale: 15 sau 29 septembrie; decizia finală – marţi

 Coaliţia de guvernare discută două variante pentru organizarea primului tur al alegerilor prezidenţiale, respectiv 15 …