Wednesday , February 8 2023

Mihai Razvan Ungureanu, propunerea lui Iohannis la sefia SIE

MRU

Presedinte Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pe Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe.
Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Iohannis l-a nominalizat pentru functia de director SIE pe Mihai-Razvan Ungureanu.
Conform prevederilor constitutionale, Klaus Iohannis i-a instiintat, printr-o scrisoare oficiala, pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare in acest sens.
Mihai Razvan Ungureanu a mai detinut aceasta functie intre anii 2007-2012. A demisionat pentru a fi numit prim-ministru al Guvernului Romaniei, avand cel mai scurt mandat, intre 9 februarie 2012 si 7 mai 2012.
Anuntul Administratiei Prezidentiale era asteptat dupa ce, marti seara, premierul interimar Gabriel Oprea a anuntat, intr-o emisiune la Realitatea Tv, ca va sprijini propunerea pe care Iohannis o va face pentru sefia SIE.
“In probleme de securitate nationala, asa cum am sprijinit propunerea domnului Klaus Iohannis in cazul Serviciului Roman de Informatii, il voi sprijini pe domnul presedinte Iohannis pe domeniul securitatii nationale unde intra si SIE. (…) Asa este corect”, a afirmat Oprea, la postul de televiziune citat.
SIE, fara sef de anul trecut
Numirea unui nou director al Serviciului de Informatii Externe este un subiect despre care Klaus Iohannis a fost constant chestionat inca de la preluarea mandatului.
In prezent, conducerea SIE este asigurata in interimat de generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE, dupa ce Teodor Melescanu si-a dat demisia in data de 22 septembrie 2014, cand si-a anuntat inscrierea in cursa electorala la alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

Vezi si

Guvernul va acorda crescătorilor de vaci de lapte 73 euro/animal

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de la …