Tuesday , January 18 2022

Mihai Ghimpu se retrage din cursa pentru președinția Republicii Moldova

ghimpu

Candidatul liberal Mihai Ghimpu a anunțat, vineri, că se retrage din cursa pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.
Într-o conferință de presă, Ghimpu a vorbit despre un candidat pro-european care să preia proiectul unirii Moldovei cu România. „Bineînțeles că acest proiect este unul complicat, dar benefic și necesar”, a declarat acesta, citat de  unimedia.info.
Deși Ghimpu nu a menționat în favoarea cui se retrage, a făcut, totuși, referire la liderul PAS, Maia Sandu, și a punctat faptul că se așteaptă ca aceasta să continue dezideratul unirii.
Ghimpu este al doilea candidat care se retrage din cursa pentru președinția Republicii Moldova. În urmă cu doar câteva zile, democratul Marian Lupu a declarat că renunță la candidatură. ”Pornind de la un bazin electoral mai larg, candidatul PAS are șanse mai mari să câștige scrutinul electoral. Obiectivul PDM este ca scrutinul să fie câștigat de un candidat pro-european. Avem rezultate la limită. Pentru a avea o mai mare siguranță ca un candidat de dreapta să câștige alegerile, am decis să mă retrag din campania electorală”, anunța Lupu.
Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc la data de 30 octombrie 2016. Este pentru prima dată din anul 2000 când Președintele Republicii Moldova va fi ales prin vot direct de cetățeni.

Vezi si

Peste 8.000 de noi infectări și 17 decese COVID în ultimele 24 de ore în România

Autoritățile au anunțat luni, 17 ianuarie, 8.118 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, depistate în …