Tuesday , January 31 2023

Mihai Fifor, respins de Iohannis pentru şefia Transporturilor. Ponta: Fifor e mai bun ca Orban

fifor

Preşedintele Klaus Iohannis îl respinge pe Mihai Fifor pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Informaţia a fost confirmată de Victor Ponta, care a precizat că PSD va trebui să facă o altă nominalizare.
Klaus Iohannis explică motivele pentru care respinge propunerea lui Ponta, într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale:
”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 15 iulie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Ioan Rus, ministru al Transporturilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
De asemenea, Președintele României a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor. Președintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului”.
Premierul Victor Ponta l-a nominalizat din spitalul în care se află în Turcia pe senatorul PSD Mihai Fifor pentru șefia Ministerului Transporturilor, unul dintre cele mai “tranzitate” cabinete în ultimii trei ani.
Nu mai puțin de cinci miniștri s-au perindat pe aici din mai 2012 încoace, iar rezultatele în kilometri de autostradă sunt deplorabile.
Mihai Fifor, cea mai recentă propunere pentru șefia Transporturilor, s-a remarcat până acum ca șef al celebrei Comisii parlamentare “Nana”, care cerceta corectitudinea tranzacțiilor imobiliare ale președintelui Traian Băsescu.
Ministerul Transporturilor s-a dovedit o misiune foarte dură pentru toți demnitarii care au vrut să facă autostrăzi în România.
Niciunul dintre cei cinci miniștri nu a rezistat mai mult de un an de zile: de la recordul negativ al lui Dan Șova de nici trei luni, la “performanța” lui Ioan Rus de 11 luni. Au mai fost: Ovidiu Silaghi (7 luni), Relu Fenechiu (8 luni) și Ramona Mănescu (7 luni).
 

Vezi si

Liberalii vor comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în 2024

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni despre comasarea alegerilor locale cu …