Monday , April 22 2024

Miercurea neagra. Patru institutii, ingenuncheate

Presedintele Klaus Iohannis a luat apararea Antenei 3. Camera Deputatilor i-a facut scapati pe Madalin Voicu si Nicolae Paun. Senatul a actionat aproape la unison in apararea lui Dan Voiculescu si a trustului sau. Premierul Ciolos a criticat ANAF pentru un presupus abuz la notificarea Antenei 3. Toate s-au intamplat miercuri, la doar doua zile dupa ce presedintele Comisiei Europene dadea sperante politicienilor romani ca UE ar putea elimina MCV in cativa ani.

colaj foto: HotNews
colaj foto: HotNews
Miercuri a fost o zi dura pentru justititia din Romania. Camera Deputatilor i-a facut scapati pe Madalin Voicu si Nicolae Paun. Dupa ce l-au salvat pe Madalin Voicu de la retinere si arestare preventiva, deputatii au apucat doar sa incuviinteze retinerea lui Paun, intrucat la votul care s-a dat separat pentru cererea de arestare preventiva au mai fost doar 178, adica mai putin decat jumatate plus unu din cati deputati sunt in total.
Si Senatul a actionat azi ca o institutie decuplata de la valorile democratice. Senatorii au acceptat aproape in corpore sa participe la o sedinta de infierare a premierului Ciolos si a ANAF, sedinta convocata urgent de pe o zi pe alta de presedintele Calin Popescu Tariceanu. Tariceanu s-a remarcat de altfel prin actiunile sale impotriva justitiei.
A urmat premierul Ciolos, care a dat mesaje contradictorii in fata Parlamentului. Dupa un prim discurs in care a explicat ca ANAF a aplicat legea, Ciolos a revenit cu un mesaj dur la adresa ANAF, acuzand presupuse abuzuri ale agentilor care au notificat Antena 3. Premierul a revenit totusi seara cu un mesaj pe Facebook in care a intarit sprijinul pentru actiunea ANAF. Ramane un semn de intrebare legat de rapiditatea cu care el a raspuns chemarii la ordine din partea lui Tariceanu. Ciolos a recidivat miercuri seara, pe pagina sa de facebook, facand o serie de precizari cu privire la pozitia sa in cazul Antena 3 – ANAF. Ciolos afirma ca sustine in continuare fondul interventie ANAF, atat in cazul Antena 3 cat si in general, dar ca regreta modul in care a actionat ANAF in acest caz, “prin descindere in forta care poate fi interpretata ca intimidare”.
Ziua s-a incheiat cu declaratia socanta a presedintelui Iohannnis, care a criticat ANAF, a victimizat Antena 3 , a sugerat ca decizia definitiva a instantei reprezinta “banale motive administrative” si a anuntat ca vor fi gasite solutii convenabile.
Reamintim ca presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, declarase luni dupa o intalnire cu premierul Ciolos ca e convins ca ROmania va scapa de MCV in timpul mandatului sau. Ramane de vazut daca evenimentele de miercuri vor avea o influenta asupra MCV.
HotNews

Vezi si

Un avion Wizz Air care zbura de la Luton la Chişinău a aterizat de urgenţă la Iaşi, după o alertă cu bombă

Un avion Wizz Air cu 220 de pasageri la bord, care zbura de la Luton …

One comment

  1. Nu știu dacă veți posta sau nu cometariul meu, de regulă le-ați cam postat pe toate. Vreau de data aceasta să îmi exprim cât se poate de clar PROFUNDA DEZAMĂGIRE față de cel pe care l-am votat: KLAUS WERNER IOHANNIS.
    Consider că implicarea partizană a domniei sale în cazul Antena3 este una dintre cele mai mari greșeli pe care putea să le facă cineva de talia unui șef de stat.
    Ca om care știu clar care este diferența între DREPTUL DE PROPRIETATE și DREPTUL LA LIBERĂ EXPRIMARE, mă pronunț împotriva oricărei inițiative, fie ea și o simplă declarație de presă ori răspuns la întrebarea adresată de un jurnalist prin care să fie indusă o confuzie între cele două drepturi mai sus menționate.
    NU MĂ VOI LĂSA MANIPULAT!
    În cazul în care circul continuă, domnul președinte va trebui să ia în calcul că ROMÂNII ÎȘI VOR LUA DIN NOU ȚARA ÎNAPOI! Este doar o chestiune de timp, o vor face legal și democratic, nimic de negociat în această privința!