Friday , July 1 2022

Micuţa Irina Columbeanu modifică legile privind drepturile copilului

Micuța Irina (4 ani și jumătate) a fost încredințată, în urma unei anchete sociale făcute de reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului – Ilfov, mamei ei, Monica Columbeanu
Conform deputatului Nicolae Păun, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, peste o sută de sesizări din toată ţara au fost primite la Parlament de la părinţi care reclamă faptul că autorităţile competente nu au respectat drepturile copilului atunci când au decis încredinţarea micuţilor către unul dintre părinţi. Mai mult, în unele cazuri le sunt sesizate deputaţilor abuzuri din partea unor părinţi care, deşi au hotărâri judecătoreşti definitive de a-şi putea vedea copiii, cel căruia i-a fost încredinţat refuză cu bună ştiinţă respectarea deciziilor.
Pentru a încerca să rezolve vidul legislativ în ceea ce priveşte protecţia copiilor, Nicolae Păun organizează astăzi o dezbatere cu tema “Protecţia şi promovarea drepturilor copilului în legislaţia actuală”.
“Vom lua în dezbatere teme ca monitorizarea cazurilor privind încredinţarea minorilor până la divorţ şi ulterior de către autorităţile tutelare, unificarea şi standardizarea criteriilor privind ancheta socială, desfăşurată de autorităţile competente, pentru a asigura respectarea interesului superior al copilului, dar şi măsuri de prevenire a expunerii excesive în mass-media a minorilor”, ne-a declarat Păun. (Libertatea)

Vezi si

Aproape 60 de curse întârziate joi pe Aeroportul „Henri Coandă” din București

Aproape 60 de curse au avut întârzieri, joi, pe Aeroportul „Henri Coandă” din București, cumulând …