Sunday , January 29 2023

Microbuz cu români, implicat într-un grav accident în Austria. Opt romani raniti, doi grav

Două autovehicule înmatriculate în România au fost implicat într-un accident rutier în Austria. Au fost raportate mai multe victime, dintre care două transportate în stare gravă la spital.
accident austria

Accidentul s-a petrecut, luni, pe autostrada A4, sensul de mers spre Ungaria, în zona Bruck ad Leitha. Două persoane aflate într-un microbuz înmatriculat în România au fost transportate cu elicoptere la spitale din apropiere, iar alte persoane au fost rănite ușor.
Coliziunea s-a produs după ce șoferul unui camion înmatriculat în Slovacia a încetinit din cauza traficului aglomerat de pe autostradă, iar o mașină înmatriculată în România nu a apucat să frâneze la timp și a intrat în plin în camion, scrie noen.at.
Cele două victime rănite grav se aflau într-un microbuz românesc, care a intrat a rândul său în cele două mașini accidentate înaintea lui. Unul a fost transportat la spitalul din Baden, iar celălalt la Eisenstadt.
Circulaţia în zonă a fost întreruptă aproximativ două ore.
”Ambasada României la Viena are în atenție accidentul rutier produs în apropierea orașului Bruck an der Leitha, Austria, în care au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România.
Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la starea de sănătate a persoanelor afectate.
Potrivit datelor preliminare obținute de ambasadă, opt cetățeni români au fost răniți în urma accidentului. Dintre aceștia, doi au suferit răni mai grave, iar alte șase persoane, printre care și trei minori, au fost rănite ușor. Toate persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicală din zonă pentru îngrijiri.
Menționăm că rănile suferite de cetățenii români nu le pun viața în pericol.
Ambasada României la Viena monitorizeaza situația si este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind pregatită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.”, se arată într-un comunicat MAE.
stirileprotv.ro

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …