Saturday , September 24 2022

MFP propune majorarea salariilor bugetarilor în trei tranşe, începând chiar din octombrie

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va propune majorarea salariilor bugetarilor în trei tranşe, începând chiar din luna octombrie a acestui an, pentru recuperarea pierderilor în urma ajustării din vara anului 2010, a declarat pentru AGERPRES vicepreşedintele Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, Adrian Niţu (PDL).
El a spus că cele trei tranşe de majorare vor fi cel mai probabil de câte 5 procente, iar sumele necesare pentru prima tranşă din octombrie vor fi prevăzute la rectificarea bugetară care va fi efectuată după plecarea Misiunii FMI.
‘Comisia are un dialog pe această temă cu ministrul Finanţelor şi aceasta este propunerea. Celelalte două tranşe vor fi în 2012. Din moment ce nouă ni s-a comunicat această propunere înseamnă că în discuţiile cu FMI s-a ajuns la concluzia că există spaţiul fiscal necesar’, a spus Niţu.
Salariile bugetare au fost reduse cu 25% la mijlocul anului 2010, ca parte a măsurilor de austeritate pentru echilibrarea bugetului, iar la începutul anului 2011 au fost majorate cu 15%. Ţinând cont de baza de raportare la care s-a aplicat majoararea, salariile de bază ale bugetarilor sunt acum mai mici cu 13,75% faţă de vara lui 2010.
FMI este de acord cu majorarea salariilor bugetarilor dacă acestea se încadrează în ţintele negociate cu autorităţile române privind deficitul bugetar şi plafonul cheltuielilor de personal în 2011 şi 2012.
Membrii Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor vor avea vineri, o întâlnire la Parlament cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jeffrey Franks, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.
O misiune comună a FMI, CE şi BM se află în România până pe 1 august pentru a analiza o eventuală revizuire uşoară a proiecţiilor de creştere economică, situaţia fiscală, rectificarea bugetară pentru 2011, parametrii generali ai bugetului pe 2012, arieratele companiilor de stat şi absorbţia fondurilor europene. AGERPRES

Vezi si

Lidl reduce programul magazinelor, pentru a face economie la energie

Lidl, parte a grupul german Schwartz și cel mai mare lanț de magazine din România …

One comment

  1. OARE SE MAI LASA PACALITI ROMANI CU VORBELE ARUNCATE DE PDL,MARIREA SALARIILOR?CARE MARIRE ASTA ESTE MARIRE AU RECUPERATEA CELOR 25% CARE AU FOST TAEATI,ORI CUM EI NU MAI PUPA SEFIA POT SA DUBLEZE SALARIILE,SAU FRIPT DESTUL ROMANI CRED CA NU LE MAI TRBUE ALTA EXPERENTA……