Sunday , September 25 2022

Meteorologii avertizează: Vreme severă în întreaga țară de sambata pana luni

Întreaga Românie va fi cuprinsă în orele următoare de un val intens de frig și precipitații. Meteorologii au emis avertizări cod portocaliu și cod galben de vânt, ninsoare, viscol și precipitații mixte care vor fi valabile până luni seara. Cel mai supărător fenomen va fi vântul, care în zona montană va atinge la rafale și 120 de km/h.
coduri 28 octombrie

O primă avertizare meteo intră în vigoare de sâmbătă, de la ora 13:o0 și este valabilă până duminică, ora 10:00. Fenomenele care se vor manifesta în acest interval sunt intensificări temporare ale vântului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare la munte. La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 65…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, și se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Intensificări temporare ale vântului cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h vor fi local și în restul zonelor, cu precădere în sud-vestul și în nord-vestul teritoriului.
De duminică, de la ora 10:00 până luni la ora 23:00 va intra în vigoare un COD GALBEN de vânt intens, disconfort termic, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru. Fenomenele se vor manifesta apoi în întreaga țară. În intervalul menționat, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală în general între 55 și 70 km/h și local 75…85 km/h.
Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.
În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte.
De asemenea, în același interval (29 octombrie, ora 10:00 – 30 octombrie, ora 23:00) zonele de munte vor fi sub COD PORTOCALIU de vânt tare, ninsori viscolite, strat consistent de zăpadă. Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie), în zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vezi si

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele din România

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele …