Friday , May 31 2024

Meteorologii au prelungit CODUL GALBEN DE NINSORI pentru mai multe judeţe

cod viscol nou

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două coduri galbene şi unul portocaliu pentru mai multe judeţe din ţară. Zeci de oameni blocaţi în nămeţi, 14 drumuri naţionale închise, 20 de trenuri anulate, 130 de maşini distruse de copaci – sunt doar câteva dintre cifrele care au marcat ultimele ore. România se confruntă cu cel mai puternic viscol din această iarnă. Şcolile din Bucureşti şi Ilfov vor fi închise mâine.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis COD GALBEN pentru intervalul 17 ianuarie, orele 12 – 18. În a doua parte a zilei de duminică, 17 ianuarie în estul şi în centrul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea.
În acelaşi interval este COD PORTOCALIU pentru judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Constanţa, Vrancea şi Galaţi. În aceste zone temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului la rafală va depăşi 70…80 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m.
De asemenea, pentru intervalul 17 ianuarie, ora 18 – 18 ianuarie, ora 18 s-au emis cod galben de ninsori şi vânt. Este COD GALBEN, în intervalul menţionat în estul şi sud-estul ţării, ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 50…70 km/h, viscolind temporar ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior.
În următoarele zile, scăderea de temperatură va continua şi va fi accentuată, astfel că vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării.
Meteorologii anunţă vreme urâtă pentru zilele următoare. Luni şi marţi, vremea va deveni deosebit de rece, chiar geroasă. Şi în a doua parte a saptamanii vremea ramane deosebit de rece.
 

Vezi si

Ministerul Educației majorează sumele asistenților de la examenele naționale, definitivat și titularizare

Ministerul Educaţiei propune majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi …