Saturday , April 20 2024

Meteorologii anunţă frig, bruma si primii fulgi de zăpadă la munte

Meteorologii anunţă vreme urâtă pe toate fronturile. Nu numai că se face frig, dar vin şi ploi şi se pare că norii nu se retrag prea curând. Mai mult, nu e exclus ca la munte să vedem primii fulgi de zăpadă.

Miercuri vremea se răceşte simţitor şi instabilitatea atmosferică este accentuată. Cerul este acoperit de nori în mare parte din ţără, plouă serios în regiunile sud-estice, şi local şi în jumătatea de nord a ţării. În sud-vest înnorările sunt doar temporare şi ploile apar numai izolat. Vântul are şi el intensificări în regiunile sudice, dar şi pe creste. La munte, trecător, este posibil să cadă şi câţiva fulgi de zăpadă. Temperaturile maxime, cu aproximativ 5 – 6 grade mai scăzute decât mediile multianuale pentru sfârşit de septembrie, se încadrează între 11 – 12 grade în nord-vestul şi centrul ţării şi 21 de grade în sudul extrem, în Lunca Dunării.
De joi vremea se răceşte şi mai tare. Ploile ocupă arii extinse în sud-estul ţării mai ales în prima parte a zilei, aşa că bucureştenii nu vor avea decât 20 de grade la amiază şi ploi mai toată dimineaţa.
La munte vorbim deja de lapoviţe şi chiar ninsoare, în timp ce temperaturile la nivelul întregii ţări vor fi între 10 grade în nord şi cel mult 20 la Alexandria, Giurgiu şi Contanstanţa.
Vineri continuă procesul de răcire început joi. Bruma va fi fenomenul cu care vor începe ziua depresiunile şi zonele subcarpatice, iar ceaţa nu va rata vestul ţării în primele ore ale zilei. Ploile însă nu sunt decât pe arii restrânse, mai mult prin nord şi centru. Maximele rămân modeste, cum spuneam, aşa că nu vineri la amiază vor fi între 11 şi cel mult 20 de grade, valoare aşteptată şi în Bucureşti, unde norii încep să se mai subţieze, informeaza realitatea.net.

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …