Thursday , September 29 2022

Meteo: De duminica se raceste si vin ploile

Sâmbătă, vreme caldă, chiar puţin mai caldă decât ieri. Cer variabil şi izolat vor cădea ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, cel mai probabil în sudul ţării şi la munte. Temperaturile maxime, potrivite mai degrabă pentru luna iulie, vor fi cuprinse între 25 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul ţării.
SAMBATA
În regiunile de dincolo de Carpaţi, încă o zi frumoasă şi caldă cu maxime de vară chiar şi în depresiunile transilvane: 26 de grade la Miercurea Ciuc, 29 de grade la Timişoara, Arad şi Oradea şi 30 de grade la Alba Iulia.
În sud, o zi mai caldă decât ieri, cu maxime ce trec de 30 de grade până la 32 de grade în Lunca Dunării. Aspectul vremii este în general frumos, chiar dacă pe arii restrânse, este posibil sa plouă scurt şi să se producă fenomene electrice.
Vreme frumoasă şi caldă şi în Dobrogea. Nici aici nu sunt excluse câteva averse şi descărcări electrice, cel mai probabil în partea a doua a zilei. Valorile termice ajung până la 31 de grade la Tulcea şi Medgidia şi doar 26 de grade la Constanţa.
Moldova nu face excepţie: cald şi însorit toată ziua. Doar pe la deal şi la munte se vor aduna câţiva nori care să lase chiar şi câţiva stropi de ploaie. Valorile termice mai cresc şi aici: 30..31 de grade în general, iar în zonele de deal mai puţin: 27 de grade la Suceava şi 28 la Piatra Neamţ.
DUMINICA
Duminică, vremea se schimbă. După mai multe zile calde, regimul termic se modifică semnificativ cu 10..15 grade mai puţin faţă de astăzi în nord-vestul şi nordul ţării: 13..14 grade la Oradea şi Baia Mare, 15..16 grade la Timişoara, Cluj şi Bacău. Şi în restul ţării scad maximele, dar mai puţin, dar se adună greu 25..26 de grade în sud la Alexandria, Giurgiu şi Constanţa. Norii, ploile şi descărcările electrice acoperă ţara începând din nord-vest. Vântul va prezenta intensificări dinspre nord în partea de est şi sud-est a ţării.
LUNI
Luni,  răcirea vremii continuă. Vremea devine chiar rece pentru data din calendar, în special în nord-vestul şi nordul ţării unde frecvent maximele se opresc la 12..13 grade. În sud, încă mai trec de 20 de grade dar numai până la 22 de grade la Buzău, Galaţi şi Constanţa. Norii şi ploile acoperă cea mai mare parte a ţării cu excepţia sud-estului unde ploile se răresc şi mai este loc şi de soare.

Vezi si

Accident grav în Germania, cu 3 mașini pline cu români. Un mort și 10 răniți

Accident deosebit de grav între trei autoturisme cu români s-a petrecut miercuri, 28 septembrie, în …