Mesajul Papei Francisc de Paste: Apel la pace pentru Tara Sfanta, Peninsula Coreeana, Africa si Ucraina

reportersite
01 aprilie 2018, 15:02

Papa Francisc a facut un apel la pace si dialog pentru Tara Sfanta, Peninsula Coreeana, Africa si Ucraina, duminica, de la balconul bazilicii Sfantul Petru, in traditionalul sau mesaj de Paste.

papa franciscSuveranul Pontif si-a exprimat speranta ca dialogul si respectul reciproc „sa prevaleze asupra diviziunii si violentei” in Tara Sfanta, Yemen si intreg Orientul Mijlociu.

In ceea ce priveste Siria, afectata de ceea ce pare a fi „un razboi fara sfarsit”, Papa Francisc spera ca „masacrul in curs sa se termine”.

Papa Francisc a vorbit si despre Africa, mentionand Sudanul de Sud si RD Congo, zone profund afectate de foame, conflicte si terorism.

In ceea ce priveste Peninsula Coreeana, Suveranul Pontif a facut un apel la dialog. „Discutiile de acum sa aduca armonia si pacea in regiune”, a adaugat el.

Pentru Ucraina, Papa Francisc isi doreste pace: „Pasii facuti catre armonie sa fie consolidati si ajutati de initiativele umanitare”.

Papa a mentionat si Venezuela, pentru care isi doreste gasirea unor solutii pasnice pentru crizele politice si umanitare.

Catolicii si protestantii sarbatoresc, duminica, Invierea Domnului, cea mai veche sarbatoare a crestinatatii.

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. argon 01/04/2018 la ora 19:19 -

  Cum se spune corect ,,Paște”, sau ,,Paști”?
  S-a clarificat denumirea biblica de SFINTELE PAȘTI, si nu Paște, dar ar trebui ca preotii sa explice enoriasilor la Sfanta Liturghie in timpul predicii acest lucru, pentru ca de multe ori se face un fel de gluma la adresa altora spunand „paște fericit” referindu-se la păscut, din pacate asta-i adevarul si cine pot sa explice mai bine decat ei !
  „Paște Fericit” chiar ca suna anapoda
  ,,Paste” e un cuvant la singular, iar cuvantul biblic este totdeauna la plural, adica Paști (pe romaneste)
  De aceea trebuie sa spunem Paști si nu Paște; fiindca asa se spune in Sf.Scriptura.
  Nu a spus nimeni ca nu trebuie sa spunem: Sarbatori Fericite”.!
  „Paste Fericit”, chiar ca suna anapoda!