Saturday , July 20 2024

Mesajul de amenințare cu bombă la mall-ul din București a stat 10 ore necitit pe mailul Poliției Române. Cum explică IGPR

Mesajul de amenințare cu bombă la mall-ul Park Lake din Sectorul 3 al Capitalei a fost trimis pe adresa de e-mail a Poliției Române marți noapte, la ora 00.00, unde a stat necitit până miercuri dimineață, în jurul orei 10.00.

“Mesajul a fost trimis la secțiunea petiții, unde programul este de luni până duminică, de la ora 8 la ora 19”, afirmă purtătorul de cuvânt al IGPR, comisar-șef Georgian Drăgan, citat de HotNews. Alte trei ore, polițiștii au încercat să identifice autorul, însă fără rezultat, iar la ora 13.00 mall-ul a fost evacuat.

Reamintim că miercuri centrul comercial Park Lake din Capitală a fost evacuat timp de 3 ore, în urma unei amenințări cu bombă care s-a dovedit falsă.

Mesajul de amenințare fusese trimis pe singura adresă de e-mail care figurează pe site-ul Poliției Române, la “contact” – “trimite o petiție online”.

Autorul a trimis mesajul la ora 00.00 și a scris că în 14 ore va detona o bombă în centrul comercial din Sectorul 3, a precizat joi pentru HotNews purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

Mesajul a stat necitit în e-mailul Poliției Române până miercuri, la ora 10.00, a scris Antena3. Purtătorul de cuvânt al IGPR a explicat pentru HotNews.ro că, într-adevăr, mesajul a stat necitit 10 ore pentru că cei care gestionează acea adresă de e-mail au program de la 8 la 19.00.
“S-a trimis mail la 12 noaptea, la sectiunea petiții. Programul este de luni până duminică, de la 8 la 19.00. E normal că nu avem 50.000 de polițiști să verifice adresa de petiții”, a susținut Drăgan.
Conform acestuia, angajatul responsabil cu citirea mesajelor trimise pe adresa de e-mail a Poliției a intrat la lucru la ora 8.00, când “a luat la citit cele peste cele 100 de mesaje”. A ajuns la mesajul cu alerta cu bombă de la mall la ora 10.00, când l-a direcționat Poliției Capitalei.

Au urmat apoi verificări pentru a stabili identitatea autorului mesajului, pentru că “nu se putea evacua mall-ul fără minimum de date”, a mai susținut reprezentantul Poliției. Verificările au fost fără rezultat însă, iar la ora 13.00 s-a luat decizia de a evacua mall-ul, pentru că timpul indicat de autorul amenințării expira la ora 14.00.

“În continuare se fac verific pentru identificarea autorului amenințării”, a adăugat reprezentantul Poliției Române.

Vezi si

Serviciile esențiale din întreaga lume își revin lent după “cea mai mare pană informatică” din istorie

Utilizatorii şi companiile din diferite industrii esenţiale din întreaga lume, inclusiv din sectoarele bancar, aeronautic, …