Thursday , June 24 2021

Medicii se pregatesc de greva generala. Ei ameninta cu demisii in bloc

medici

Sindicaliştii din sistemul de sănătate anunţă proteste de amploare şi ameninţă cu demisia în bloc. Spitalele din România ar putea fi închise.
Sindicaliştii din sănătate anunţă proteste de amploare, care ar putea merge până la demisia în bloc şi, deci, închiderea spitalelor din ţară.
Aceştia au spus: “Nu mai suportăm să fim batjocoriţi” şi “Ne-a ajuns cuţitul la os”. Ei anunţă că vor începe cu adunări, pentru a continua cu marşuri, greve şi, în ultimă instanţă, demisia în bloc.
Medicii cer mărirea salariilor pentru medicii rezidenţi, echivalent acum cu 200 de euro, dar sunt nemulţumiţi de toate salariile din sistem.
Ministrul Nicolaescu susţine că nu există bani pentru a majora aceste salarii. Că au fost majorate după ce premierul Boc le redusese cu 25 la sută, dar că în acest an nu există buget, spune corespondentul Realitatea TV.
În următoarele două săptămâni se va constitui o asociaţie care va uni toţi salariaţii din sistemul sanitar, urmând ca din luna iulie să demareze aceste mişcări de protest.

Vezi si

Primul deces cu tulpina Delta înregistrat în România

Primul deces al unui pacient cu COVID-19 infectat cu tulpina indiană (Delta) a coronavirusului a …

One comment

  1. Spagile cu cine le impart???