Wednesday , May 29 2024

Medici şi farmacişti, ACUZAŢI de o FRAUDĂ de 5 milioane de euro

perchezitii

Percheziţii în această dimineaţă la Spitalul municipal din Oradea, secţia Oncologie, precum şi în cabinete medicale şi farmacii din oraş. DIICOT investighează o fraudă de 5 milioane de euro adusă bugetului Casei de Sănătate.
Joi dimineaţa au loc 67 de descinderi la clinica oncologică a Spitalului din Oradea, la farmacii şi cabinete medicale din judeţul Bihor. 50 de medici şi farmacişti sunt acuzaţi de fraudă prin creşterea artificală a prescrierilor medicale. Prejudiciul total este estimat la 5 milioane euro.
30 de persoane vor fi duse la audieri, transmite REALITATEA TV.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează în data de 27 noiembrie 67 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Oradea şi judeţul Bihor – Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea – Secţia Oncologie, mai multe farmacii şi cabinete medicale individuale ale unor medici de familie.
Acţiunea DIICOT vizează destructurarea unui grup infracţional format din 50 persoane, specializat în infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals.
În cauză există suspiciunea că în perioada 2012-2014 membrii grupării au generat activităţi de fraudare a Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu” ( TA) şi a medicamentelor şi materialelor sanitare specifice, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu scop curativ (PNS) şi implicit a sumelor raportate şi ulterior decontate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
La sediul D.I.I.C.O.T – ST Oradea vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză. Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 5 milioane euro.
 
 

Vezi si

Cum se votează la alegerile din 9 iunie. Alegătorii vor primi câte cinci buletine de vot

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a explicat marți cum va decurge votul duminică, …