Thursday , September 29 2022

Media din gimnaziu nu va mai conta la admiterea la liceu

Media claselor V-VIII va fi eliminată din calculul mediei de admitere la liceu, astfel că ierarhizarea absolvenților se va realiza doar pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională, începând cu anul școlar 2022-2023. De asemenea, se revine la programa de dinaintea pandemiei atât pentru Bacalaureat, cat și pentru Evaluarea Națională.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în urma şedinţei Comisiei de Dialog Social a Ministerului Educației.

Potrivit acestuia, au fost decise următoarele măsuri care vor fi aplicate în anul școlar 2022-2023:

1. A fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenților se va realiza doar pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională.
2. Având în vedere ca în anul școlar 2021-2022 nu au fost perioade de intrerupere a școlii, în ipoteza în care nici în anul școlar 2022-2023 nu vor exista întreruperi, s-a decis revenirea la programele de examen în vigoare înainte de debutul pandemiei, atât pentru evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, cât și pentru examenul național de bacalaureat.
3. În premieră, elevilor de clasa a V-a li se vor acorda atât burse sociale, cât și burse de studiu încă de la începutul anului școlar 2022-2023. Bursele sociale si de studiu se vor acorda în condițiile indeplinirii criteriilor pentru ambele categorii de burse (inclusiv criteriul privind numărul maxim de 20 absențe, iar în cazul burselor de studiu – pe baza calificativelor anuale și obținerii calificativulul anual Foarte Bine în clasa a IV-a). Bugetul alocat burselor elevilor (1,032 miliarde lei) a fost suplimentat la ultima rectificare bugetară cu 300 milioane lei pentru anul 2022. (HotNews)

Vezi si

O mamă s-a spânzurat după ce copilul ei de 4 ani a murit înecat în piscină

Mama unui copil de 4 ani din Găeşti care a murit, miercuri seara, înecat în …