Friday , March 1 2024

Media din clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu 

Media din gimnaziu ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu, după ce Legea educației naționale va fi modificată. E un scenariu pe care îl susține chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a declarat, la Digi24, că notele și-au pierdut foarte mult din relevanță.

Ministrul Cîmpeanu, a declarat că în continuare elevii vor primi note, la școală, dar că mediile pe fiecare semestru nu sunt relevante, astfel că la finalul anului școlar fiecare elev va avea o medie generală.

Întrebat sâmbătă, la Digi 24 dacă vor dispărea carnetul de note și catalogul, Sorin Cîmpeanu a explicat: ”Note se vor da, evaluările sumative, finalizate prin note au rolul lor”.

Ministrul Educației a declarat că nimeni nu l-a întrebat ce medii a avut pe un anumit semestru, astfel că urmează ca elevii să aibă medii la finalul anului școlar.

”Eu nici nu știu la ce a folosit media pe semestrul întâi. Nu m-a întrebat nimeni ce medie am avut pe semestrul întâi în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a, doar m-au întrebat de mediile generale, le vremea respectivă sau și după. Deci micșorăm ponderea acestor note în sistem numeric, dar nu o eliminăm. E nevoie de medii generale la finalul fiecărui an școlar, doar că ele vor rezulta în urma unui proces de evaluare gestionat de fiecare cadru didactic care își cunoaște cel mai bine modul de construcție a curicumului, care își cunoaște și elevii, este ajutat să își cunoască și prin aceste evaluări standardizate și s-ar putea să aibă o evaluare ritmică în așa fel încât șa finalul anului școlar vom avea și note”, a declarat Cîmpeanu

Întrebat, de asemenea, dacă media va conta la evaluarea națională, ministrul a explicat că va exista o concluzie în urma unei dezbateri publice pe această temă.

”Este un aspect pe care mi-aș dori să îl clarificăm. Atunci când pachetul legislativ va fi în consultare publică, vom urmări cu interes acest aspect, dacă e cazul să mai conteze mediile din gimnaziu pentru repartiția în liceu. Poziția mea e că mai degrabă nu”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Vezi si

Un șofer român de TIR a murit în Belgia, lovit de un camion în parcarea firmei la care lucra

Un șofer de TIR din România a avut o moarte cumplită în parcarea firmei din …