Sunday , May 16 2021

Măsuri antiteroriste fără precedent în Franța

antitero franta

Franţa ia măsuri antiteroriste fără precedent, după atacul armat din august, din trenul Amsterdam – Paris. Agenţii de securitate din mijloacele de transport în comun şi din trenuri au primit dreptul să facă percheziţii pasagerilor, dacă li se pare suspect comportamentul acestora.
Agenţii de securitate din trenuri, autobuze şi alte mijloace de transport în comun au primit dreptul de a face percheziţii corporale şi controale amănunţite ale bagajelor. Totul cu acordul pasagerilor. Dacă aceştia refuză, ei bine, nu vor avea dreptul de a urca în mijlocul de transport respectiv.
Toate aceste decizii vin la aproape două luni de la atacul armat care s-a produs într-un tren internaţional care circula între Amsterdam şi Paris. Un marocan în vârstă de 26 de ani, înarmat cu un o armă Kalaşnikov, un pistol, muniţie şi un cuţit, a urcat dintr-o gară din Bruxelles. Când garnitura a ajuns foarte aproape de graniţa cu Franţa, tânărul a încercat să deschidă focul asupra pasagerilor. Trei oameni au fost răniţi. Este vorba de doi soldaţi, unul american şi altul britanic, care au intervenit pentru a-l dezarma pe agresor. A treia victimă a fost un cetăţean francez, de profesie actor.
 
 

Vezi si

VIDEO. Bătaie crâncena între români pe aeroportul Luton din Londra. 17 bătăuși au ajuns în arest. Mai multe persoane, în stare gravă la spital

Imaginile postate pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol arata un grup de cetateni romani, aflati in zona …