Thursday , April 18 2024

Marko: Nu vom accepta varianta contribuţiilor sociale mărite pentru drepturile de autor

Marko Bela declara ca UDMR nu este de acord cu cresterea contributiilor sociale in cazul drepturilor de autor
Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că nu va accepta creşterea contribuţiilor sociale pentru persoanele care realizează venituri din activităţi independente, “nici acum, şi nici în perspectivă”.
Marko Bela a spus că nu cunoaşte proiectul de modificare a Codului Fiscal prin care contribuţiile sociale pentru cei care realizează venituri din activităţi independente ar urma să crească, de anul viitor, dar că nu va accepta această idee în niciun caz.
“Nu cunosc un astfel de proiect, dar în niciun caz nu vom accepta o astfel de constrângere. Noi vrem acum să anulăm birocraţia legată de declaraţiile de drept de autor, astfel ca angajatorul să fie obligat să facă formele. Alte modificări, nici în acest moment, nici în perspectivă nu vom accepta”, a declarat Marko Bela.
Premierul Emil Boc a discutat, vineri, într-o întâlnire informală, cu noii miniştri ai Muncii şi Finanţelor, Ioan Botiş şi Gheorghe Ialomiţianu, atât despre diferitele variante ale noii legi a salarizării în sistemul bugetar, conform simulărilor efectuate pornind de la niveluri diferite ale salariului minim pe economie, cât şi despre modificările la OUG 58/2010 şi la normele de aplicare a acesteia.
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat agenţiei MEDIAFAX, după întâlnirea cu premierul Emil Boc, că modificările la OUG 58/2010 şi la normelor de aplicare a acesteia, care au fost alte subiecte de discuţie cu premierul Emil Boc, vor fi definitivate după dezbaterea lor în Consiliul Economic şi Social, urmând să fie prezentate spre adoptare în şedinţa de săptămâna viitoare a Guvernului.
Legea 571/2003 privind Codul fiscal a fost modificată şi completată în iunie 2010 prin OUG 58. Prin noile prevederi, din iulie 2010 persoanele care obţin venituri de natură profesională, inclusiv din drepturi de autor, sunt obligate să plătească, pentru acestea contribuţii de asigurări sociale pentru şomaj, pensie şi asigurări de sănătate.

Vezi si

Eurobarometru: 74% dintre români spun că intenționează să voteze la alegerile europene

România a înregistrat a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la alegerile …