Wednesday , November 29 2023

Mariana Campeanu: Nu vom face reduceri de personal in sectorul bugetar

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a dat asigurări, luni, că în sectorul bugetar nu vor avea loc reduceri de personal în perioada imediat următoare, dar nici nu va fi crescut numărul angajărilor, scrie Agerpres.
“Nu sunt prevăzute, într-o perioadă scurtă de timp, nici reduceri de personal, dar nici angajări. Au fost şi excepţii în sectoare cheie, cum este cel sanitar, unde s-au aprobat 500 de posturi pentru noi angajări, unde era o lipsă acută de personal mediu, de medici, de asistente medicale, de medici anestezişti, de specialişti pe anumite domenii. Cred că aşteptările populaţiei în această perioadă sunt foarte mari, dar noi avem probleme mari în a pune lucrurile în ordine, pentru că, în ultimii ani, în administraţia centrală şi locală s-a produs un adevărat haos. Instituţiile au fost mult politizate. La conducerea acestora s-au aflat persoane care nu au făcut lucrurile aşa cum trebuie. Trebuie să creăm un cadru instituţional funcţional. Avem în vedere un proiect prin care funcţii publice de conducere, posturi publice, să fie ocupate de un funcţionar prin concurs organizat o dată la doi ani”, a spus Mariana Câmpeanu.
Aceasta a apreciat, potrivit datelor provizorii pe care le deţine, că în sectorul bugetar lucrau, la finele lunii aprilie, circa 1,1 milioane de persoane.

Vezi si

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul din Baia Mare era dat în urmărire internațională

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins marți, 28 noiembrie, în Germania. Cherecheș …