Friday , December 9 2022

Marian Vanghelie își caracterizează foștii colegi de partid. Vanghelie: Ponta este laș, Dragnea este măscărici iar Ghiță urmărește politicieni

vanghelie

Proaspăt suspendat din PSD, Marian Vanghelie a venit joi la emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea TV, unde a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa premierului Victor Ponta, a prietenului acestuia, deputatul Sebastian Ghiţă şi a altor grei din conducerea partidului. Vanghelie a spus că premierul “minte cum respiră”, şi-a exprimat convingerea că Ponta va fi “dat afară” până la Paşte, a sugerat că ar putea rupe partidul şi a precizat că legea amnistiei este făcută pentru Sebastian Ghiţă. Tot în emisiunea Jocuri de Putere, Marian Vanghelie şi-a amintit cum făcea Victor Ponta pe pisicuţul pe lângă Traian Băsescu pentru a fi numit ministru al Justiţiei.
“Făcând un calcul matematic, cred că dacă pleacă acasă vreo 30-40 de parlamentari, domnul Ponta pleacă acasă. Asta, varianta bună. Eu cred că, până de Paşte, îl va da strada afară. Eu m-am uitat la cum au votat oamenii. M-am uitat în toată Capitala şi am văzut tineri care cred că nici n-ar fi ieşit la vot dacă nu simţeau că trebuie să iasă, să-l trimită pe Ponta acasă. Acest vot trebuie considerat efectiv ca o revoluţie. A fost un vot covârșitor împotriva minciunilor lui Victor Ponta”, a declarat Marian Vanghelie.
Pe de altă parte, senatorul a afirmat faptul că nimeni nu a avut curajul să îi spună lui Victor Ponta că nu este suficient de bun, pentru a candida la alegerile prezidențiale și a subliniat despre liderul PSD că este ”artificial” și că ”fuge de oameni”.
”Să fii prim-ministru, să ai un buget de votat, să ai probleme la partid, cu primarii, că ai pierdut alegerile și tu pleci în Dubai? Doamne ferește (…) Am și zis: partidul ăsta a condus o țară și a condus-o bine, cu lideri pregătiți, bine școliți. Acest partid se îndrepta către toate categoriile sociale. Dumneavoastră vedeți o categorie socială în Ponta, în Dragnea? În care Ponta câștigă o competiție cu cineva? Nu ați văzut cum dă mâna cu oamenii? Parcă fuge de oameni. Dacă faci politică, dacă știi cum să te apropii de oameni, ei te simt. E artificial. Victor Ponta fuge de oameni și noi nu am avut curajul să îi spunem: nu ești bun să candidezi. La funcția de președinte al României, românii se uită atent. Avem senzația că oamenii de la țară nu înțeleg. Dar înțeleg, se uită bine la om. Știți de ce nu l-a pus viceprim-ministru și ministru de Interne? (…) Eu cred că nu numai că i-a fost frică, dar nu se simțea confortabil”, a mai spus Vanghelie.
Vanghelie: Ponta şi Ghiţă sunt legaţi ombilical
Vanghelie a mai spus că deputatul PSD Sebastian Ghiţă este “împuternicitul” lui Victor Ponta. “Este mai mare ca noi toţi şi el este peste noi toţi!”, a punctat Vanghelie, în emisiunea “Jocuri de putere”.
“Campania electorală a fost condusă de Liviu Dragnea. Bogdan Teodoresu, care este recunoscut la noi în campanii electorale şi întotdeauna când le-a condus am pierdut… Domnul Sultănescu şi domnul Sebi Ghiţă… N-am înţeles, i-a dat o funcţie artificială, vicepreşedinte online. Ghiţă a pierdut alegerile peste tot. El dă declaraţii, spune… Nu înţelegeţi că el este împuternicitul sau ataşatul lui Ponta? Fiind împuternicitul lui Ponta, este mai mare ca noi toţi şi el este peste noi toţi, că noaptea sau dimineaţa se întâlneşte cu Ponta şi decid asupra lui X, Y, Z. Şi spune: ‘Victore, aici nu-i bine!'”, a declarat Marian Vanghelie.
Întrebat dacă deputatul PSD Sebastian Ghiţă este “un fel de şef” al lui Victor Ponta, Vanghelie a replicat: “Nu ştiu dacă e şef, ca să nu spun, că poate nu e corect, dar cred că sunt legaţi ombilical. Sunt legaţi amândoi unul de altul. De mâini, de picioare, de urechi… Şi această problemă se discută în partid, se discută la grupuri. Crede Ponta că a scăpat de mine sau că şi-a rezolvat problema? Avem în Parlament foarte mulţi lideri şi oameni grei şi tac din gură şi nu le vine să creadă. Dar nu cred că mai funcţionează mult.”
Vanghelie: Dragnea a dat vina pe americani pentru pierderea alegerilor
Vanghelie a relatat şi ce s-a discutat în şedinţa PSD de joi. Potrivit lui Vanghelie, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat în cadrul ședinței CExN al partidului că ”americanii sunt de vină” pentru pierderea alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie. Vanghelie a ținut să precizeze că “singurul care a încercat să îl oprească pe Victor Ponta” a fost Ion Iliescu.
”Prima dată s-au discutat aceste doua teme false. S-au discutat patru ore. Nici nu puteam să facem Congresul pe 20 decembrie, pentru că statutul partidului nu ne permitea. Și a două temă, dacă doream să rămânem la guvernare (…) Vă spun, am rămas surprins plăcut, Ion Iliescu a rămas, în continuare, lider și s-a comportat ca un lider și ca un om de partid. Singurul care a încercat să îl oprească pe Victor Ponta, ca pe un copil, Ion Iliescu, a avut grijă de el. Evident că meciul lor e mult mai mare, crezând că dându-i afară pe toți cei care pot să îi contracandideze. Dragnea ne-a povestit că Ponta a fost foarte bun, cel mai bun candidat de cand a existat PSD. Ne-a spus că americanii sunt de vină și că noi nu putem să câștigăm alegerile. E adevărat că am pierdut jocul cu Facebookul, cu tinerii. Au considerat cu toții că noi suntem la putere și că o să luam tot 70 la sută, cum am luat cu USL (…) Erau momente când nu mai puteam să suport, vedeam ce discutam cu Crin Antonescu și vedeam ce mințea. Nu înțelegeți că omul ăsta minte cum respiră? Îmi pare rău să le dau dreptate, din păcate, pentru stânga, pentru că acest partid care e cel mai mare din România, să aibă acest ghinion cu un om care dimineața spune alta și seara alta”, a zis senatorul.
realitatea.net
 
 

Vezi si

Guvernul a aprobat joi creșterea salariului minim brut la 3.000 lei de la 1 ianuarie. Salariul net va fi de 1.863 lei

Guvernul a aprobat în ședința de joi majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei, …