Thursday , December 1 2022

MARIAN VANGHELIE, acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. DNA cere ARESTAREA

vanghelie1

Marian Vanghelie a fost reţinut, joi seara, de procurorii DNA, primarul sectorului 5 fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani. Vanghelie va fi dus, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 12.03.2015, a lui MARIAN VANGHELIE, primar al Sectorului 5 București, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani, anunţă DNA, într-un comunicat de presă.
Totodată, procurorii i-au reţinut pe NICULAE MIRCEA-SORIN, asociat și administrator al mai multor societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și spălare de bani, preucm şi pe MURGOCI ADRIAN, CIOCAN LAURA și CIOCAN SORIN, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și mărturie mincinoasă.
Potrivit ordonanțelor de reținere, în perioada 2007 – prezent, inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi).
“Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un „comision” de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte.
 

Vezi si

Recordul de căldură în România, în decembrie: 23,4 grade Celsius

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15 – 20 de grade Celsius, spun …