Tuesday , October 4 2022

Marea Britanie ia in calcul legalizarea marijuanei

marijuana

Posibilitatea legalizarii marijuanei in Marea Britanie a starnit deja calcule importante, potrivit acestora statul urmand sa incaseze sute de milioane de lire sterline din taxe.
De asemenea, aceasta masura ar urma sa aduca economii semnificative pentru sistemul de justitie, se arata intr-o analiza privata pentru Trezoreria britanica, citata de The Independent.
Astfel, daca ar fi legalizat cannabisul, acesta fiind consumat de peste doua milioane de oameni in Marea Britanie, anul trecut, ar putea genera “venituri notabile din taxe” si “sa duca la economii generale in serviciile publice”.
Studiul respectiv a fost condus de fostul vicepremier Nick Clegg, inainte de alegerile generale, pentru a ajuta la formularea unei politici liberal-democrate privind drogurile.
Concret, daca s-ar legaliza cannabisul, la bugetul statului ar putea ajunge intre 500 si 800 de milioane de lire sterline in fiecare an. Reglementarile ar urma insa sa interzica in continuare anumite forme de marijuana, precum si vanzarea catre minori, asemenea tigarilor.
Totodata, si sistemul de sanatate ar urma sa aiba economii de 16 milioane de lire sterline, in timp ce sistemul de justitie ar putea castiga intre 55 si 147 de milioane de lire sterline. Astfel, economii de multe milioane s-ar putea face in cazul politiei, tribunalelor si al inchisorilor.
Si irlandezii iau in calcul legalizarea marijuanei, un oficial guvernamental precizand acest lucru in luna aprilie.

Vezi si

Mesaje false, privind prezentarea în magazinele E.ON, transmise clienților companiei

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false, transmise via Whatsapp/SMS în numele companiei, …